Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

"Az emberek nem lesznek jobbak, legfeljebb okosabbak. Ha pedig okosabbak, ugyanúgy kihúzkodják a légy szárnyát, csak ravaszabb indokot találnak hozzá." Stephen King. De a Kismester (Truman Capote elnevezése) ezúttal tévedett. Nem lesznek okosabbak. Jó, akkor több tudással rendelkeznek, írta, akitől ezt az idézetet loptam. Nem, nem rendelkeznek több tudással, csak több vélt ismerettel. Melyekről rendre kiderül, hogy csak vélt ismeretek. Pontosabban, hogy csak bizonyos körülmények között igazak, és mindig vannak olyan körülmények, amelyek felülírják őket.

Ez a szép a tudományban. Mint a Matrjoska-babák. Itt is kívülről haladunk befelé, de a tudomány öndefiniálása értelmében (sem) soha nem érünk a végére. De King azt írta, hogy az ösztön- érzelemvilágunk nem változik, az okosságot csak összehasonlításként rakta hozzá! Mondhatta volna azt is, hogy butulunk. Ez változik, az nem változik. Csak, még ez sem igaz. Ahogy Hargitay Zoli barátom szokta mesélni, pár évezreddel ezelőtt még hátat se mertünk fordítani egymásnak. Innét a kézfogás eredete: nincs a kezemben fegyver. Tehát az ember jobb lesz? Nem lesz jobb, se rosszabb, csak változik.
Igyekszik követni a változó világot.

Már, aki.

2015. 08. 26.

 

Szerző: 
Gaál Péter

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1