Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

 

 

Az asszony, sötétkék selyemruhában, fehér csipkegallérral, csak állt a szobában, és nézte a becsukódó ajtót. Haját leeresztette, lekapcsolta a nagyvillanyt, és tétova mozdulattal felkattintotta az olvasólámpát. Hirtelen árnyéka nőtt a bútoroknak, szobanövények kezdtek hajlongani a falakon, ahogy az éppen csak behajtott ablakot megmozdította valami légmozgás. Abban az évben korán jött a nyár, meleg volt, pedig még csak május elsejét írtak. Az asszony behúzta a függönyt - az is sötétkék volt, mint a ruhája -, aztán leült a gyűretlen, bevetett ágyra. "Gazember" - suttogta maga elé. "Aljas gazember."

Lent az utcán, éppen az ő ablakával szemben, a Gazember még egyszer felnézett a behúzott függönyre. Könnyű, fehér selyemöltönyt viselt, bordó inggel, bordó díszzsebkendővel, fehér nyakkendővel, hozzá fehér vászonkalapot. Lapos ezüst cigarettatárcát húzott elő, és mielőtt elindult volna, komótosan rágyújtott. "Büdös kurva" - sziszegte, csak úgy, a függönynek.

 

2013. 01. 04.

 

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1