Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

Komáromi András, Welsz Tamás, Váradi András, Rózsa Milán. 2014. március 2., 2014. március 20., 2014. október 11., 2014. november 6.
Szívinfarktus (?), öngyilkosság egy rendőrautóban (?), közúti baleset, öngyilkosság.
Ez a 2014-es lista, azé az évé, amikor a legutóbbi parlamenti (április 6.) és önkormányzati (október 12.) választásokat tartották. Persze mások is meghaltak abban az évben, most csak a közszájon forgó neveket soroltam fel. Komáromi Andrást személyesen ismertem, a kilencvenes évektől, még a KFT-je (Welt 2000) indulásától. Kedves, kopaszodó fiú volt, ő csinálta a szoftvereinket. De balszerencséjére az EMIR-t, az uniós források pályáztatását és elosztását kezelő szoftvert is. Amit nem akart eladni, de aztán mégis eladta a kormánynak, másnap (!) pedig meghalt. Welsz Tamás halálához annyi közöm volt, hogy Kati barátnőmmel akkor éppen (egy csütörtöki nap délutánja volt) az Alkotás utcai Budai Mentőállomás felé sétáltunk, ahova szállították, miután a rendőrautóban rosszul lett. Még kérdezgettük is egymást, hogy mi a franc az a sok rendőrautó. Welsz volt - egyéb viselt dolgai mellett - a Simon Gábor szocialista politikus elleni eljárás koronatanúja. Váradi András, mint szépreményű alcsútdobozi polgármesterjelölt (aki már összeakasztotta a bajszát a befutott Mészáros Lőrinc akkori-mai felcsúti polgármesterrel) éppen plakátozásból indult haza, amikor autójáról leesett a létrája. Megállt, hogy visszategye, de ekkor egy arra járó nyolcvannégy éves osztrák-magyar nyugdíjas elgázolta. Fél évvel később a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a megindított eljárást. Rózsa Milánt, a kormány elleni eddig legnagyobb tüntetés egyik főszervezőjét, több tüntetés szónokát, a Fidesz-székház egyik elfoglalóját, aki állítólag régóta depresszióval küzdött, egy vonat gázolta el Kelenföld és a Déli pályaudvar között, a nyílt pályán.

Simicska Lajos, a miniszterelnök régi barátja magával Orbán Viktorral akasztott bajszot, nyilvánosan 2015 elején, egészen pontosan február 6-án. Ez volt az a bizonyos gecizős riport, amit az Indexnek adott autóból. Ezután sorra vesztette el földjeit, állami megbízásait, hirdetőoszlopait, cégét kizárták a közbeszerzésből, végül 2016. április 23-án tüdővérzést kapott, vagyis ez került nyilvánosságra. Kövér, és sokat dohányzik, mondták. Ő az elgázolást vetette fel, mint halála okát, de eddig még nem gázolta el senki.
2016. április 29-én egy újságíró halt meg, Szabó Tibor. Ő a Vajna-féle Tv2-től négy nappal halála előtt (!) az ATV-hez távozott, mert nem értett egyet a kormány több tagját (beleértve a miniszterelnököt és az ő kabinetfőnökét) érintő, feltételezett korrupciót boncolgató Juhász Péter elleni hadjárattal. Ma, 2016. május harmadikán a vele "jóban levő", szintén Tv2-ős kollégáját, Wels Péter Mátyást találták holtan lakásában. Welt, Welsz, Wels. Mondják ezek után, hogy a sorsnak nincs fekete humora és nincs szinkronicitás! És ha lehet, ne gondoljanak semmiféle összefüggésre H. G. Wells-el, különös tekintettel a Dr. Moreau szigeté-re. Wells e művét 1896-ban írta, többször meg is filmesítették, először Burt Lancaster-rel, majd Marlon Brandóval a főszerepben. Nem válik hátrányukra, ha megnézik, vagy az alapul szolgáló könyvet elolvassák. Egyház- és/vagy kormányhű, vallásos olvasóimnak különösen ajánlom.

Az a gyanús, ami nem gyanús. És akkor ami gyanús, az nem gyanús. Nem megyünk bele a boncolgatásba. Nehéz elképzelni egy plakátoló juhász meggyilkolását, ami egy létra leeséséhez van időzítve, és egy vélhetően kaszkadőrhajlamokkal bíró agg hajtja végre. Depressziót elő is lehet idézni, de most nem tűnik valószínűnek. A szívinfarktus régi halálok, az öngyilkosság szintén. Egy elhízott láncdohányos minden további nélkül kaphat tüdővérzést. A tüdővérzés leggyakoribb oka a tumor. Intenzív vérzés általában előrehaladott stádiumban jelenik meg, ekkor következik be az az életveszélyes állapot, amikor a pácienst azonnal kórházba kell szállítani. A testsúlycsökkenés viszont TIPIKUS jel, még jó étvágy mellett is. Vessenek egy pillantást szegény Déri Jánosra utolsó riportjai készítésekor, vagy Cseh Tamásra 2008-2009-ből. Nem én találom ki, és semmiféle következtetést nem akarok se levonni belőle, se sugallni általa. Egész családom belgyógyász orvos volt, ráadásul többek között légzőszervekkel foglalkoztak (a nagypapám annak a Korányi Frigyesnek a tanítványa - és Sándor fiának barátja - volt, akiről a Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetet nevezték el, ahová hősünket beszállították) tekintsék ezirányú vonzódásomat örökölt hajlamnak.
Munkavégzés közben ugyanúgy váratlanul rosszul lehet az ember, mint egy rendőrautóban, sőt, a beszedett mérgek pontos időzítésével éppen akkor. Szegény Wels Péter Mátyás haláláról eddig sokat nem tudunk, de annyit igen, hogy idegenkezűség gyanúja nem merült fel. Igen, és még valamit tudunk: mindezt onnét tudjuk, hogy EZT MONDTÁK-ÍRTÁK. A tudásunk minimum másodkézből származik, még azok többségéé is, akik ott voltak. Hozott anyagból dolgozunk. Szinte mindig hozott anyagból dolgozunk.

És most jön, amit már írtam. Az tudniillik, hogy mindegy is, mi történt. Ami nem mindegy, az az, hogy mi az ELKÉPZELHETŐ? Önöknek, akiknek jó fantáziája van, mindezek ellenére azt tanácsolom, hogy próbálják leépíteni. És amikor a minimumra leépítették, AKKOR tegyék fel ezt a kérdést.
Van egy régi karikatúra. Ajtót nyit a polgár, és rögtön visszahőköl: az ajtóban egy miniatűr Halál áll, kaszával a kezében. "Nem kell megijedni", mondja megnyugtatólag. "Csak az aranyhörcsögért jöttem."
Ma még csak az aranyhörcsögök hullanak.

Végezetül itt van Önöknek valami, csemegéül. "A birnami erdő", innét a portálról. Olvassák el, ha van egy kis idejük. Hogy ne vádoljanak engem semmivel, majdnem napra pontosan négy hónappal Simicska tüdővérzése előtt írtam. Ott áll a végén, ellenőrizhetik, ahogy a facebookos idővonalamon is. Szép további napot kívánok, kevés esővel, sok derűvel.

2016. 05. 03.

 

Szerző: 
Gaál Péter

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1