Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

 

Ferenc, József, Lenin - milyen egyszerű is volt, ó, Istenem -, azaz Erzsébet, Teréz, a Marx tértől, vagyis a Nyugati tértől pedig már Szent István, és nyugodtabb tájakon járunk. De már a Mussolini, akarom mondani November hetedike tértől, vagyis Oktogontól tűrhető, különösen, ha az ember hagyja a bánatba az egész Körutat, és elindul szépen a Népkörtársaság útján, az egykori-mai Andrássy úton a Deák tér felé. Deák jó elvtárs volt, bár a negyvennyolcas elvek őt is megfertőzték, és ez, tekintve Kossuth liberalizmusát, némi gyanakvásra adhatna okot. De kiegyezett, jó példát szolgáltatva... nem mondom, kiknek és mire, most nem politizálunk, különben sincs már Kaiser und König, nem így nevezik, és aki helyette van, az eredetihez képest egy kisebbfajta lavórban kavarja csak, nem a fiumei öbölben vagy Otrantónál. Viszont, ami azt illeti, az (olaszok elleni) solferinói és (poroszok elleni) königgrätzi csatákat (mely utóbbit követte egy év múlva a Kiegyezés) ugyanolyan klasszul el tudta volna veszteni ő is, egy világháborúról nem is beszélve. Nem mondható el ugyanez Bajcsy-Zsilinszkyről, pontosabban elmondható, végtére is a Horthy-éra prominens politikusáról lenne szó, de az a konok náciellenesség... különösen most, választások előtt, amikor ott a sok megnyerendő khmmm... nemzeti érzelmű polgártárs. Bajcsy-Zsilinszkyről tehát vagy semmit, de inkább rosszat. Utcanév törlése csak idő kérdése Budapesten is, mert vidéken már folyamatban. Hogy mi köze a nemzeti érzelemnek az egykori NÉMET nácikhoz és kiszolgálóikhoz, tőlem ugyan ne kérdezze senki. Tán, hogy nem szerették a zsidókat.

 

Azért ezt sem értem valahogy. Miért épp a zsidók a fő csapásirány? Jó, mostanában a cigányok is, kisebb részt a homoszexuálisok, de a fő csapásirány, az örök divat mégiscsak a zsidók. Ők az igazi. Se veled, éneklik szegény Cipő után, se nélküled. Utóbbit kicsit halkabban, talán nem is éneklik. Mert ha ezt is énekelnék, akkor talán rájönnének, hogy zsidók nélkül más íze lesz az egésznek. Zsidók nélkül az eszme olyan, mint a dejós bejgli, a hamis gulyás vagy szója fasírt. Hiába szórunk bele kismillió cigányt, meleget, liberálist, kommunistát, a zsidót nem pótolja semmi.

 

Pedig csak a Körúton kellene sétálni, szépen, csendben, a Corvin sétánytól a Pozsonyi út felé, összehasonlítás végett. Nem is kell az elejétől indulni, a Petőfi hídtól, elég a Corvin Plázától. Bent hűs légkondicionálás, fényes üzletek, eszméletlen gazdag kínálatú CBA. A magyar üzlet. Postán kívül szinte minden, ami a hétköznapi élethez kell, de lehet, hogy posta is van, csak még nem vettem észre. Lottózó biztosan - egy heti remény, egy olcsóbb jégkrém áráért, a bolondnak is megéri -, és Mister Minit is, ha valaki kulcsot akar másoltatni dupla áron. Netán, mert a környéken lakik, és új zárat kellett vásárolnia. Aztán kilép az állampolgár a plázából, és megszólítja a mellette családostól üldögélő úriembert, merre van a Grund. Az úriember egy pillantást vet a kérdező telefonjára, másikat az órájára, harmadikat a testalkatára, majd lemondó sóhajjal megmondja. Kiérve a Körútra, mindjárt az első sarkon kopasz, két méter magas, tetovált izomemberbe és árnyalatnyit telt, barátságos, bár némileg foghíjas mosolyú párjába botlik. A hölgy, meglátva hősünket, lemarad, és amikor egy vonalba érnek, megszólítja: "Uram, kérdezhetnék valamit"? Uramnak van már némi sejtése a kérdés várható tartalmáról, ezért elutasítja. Nem verik meg, és ez is valami. A Blahánál sem a Nemzet Csalogánya várja, hanem két tizenhat-tizenhét éves fiú, egyikük madzagon éltesebb kutyát vonszol. "Nem akar kutyát venni, főnök?" Főnök nem akar, bár a kutya vélhetően akarna vele menni. Mindenhova inkább akarna menni, mint tovább a keresztútján kis árusaival, leginkább haza, ahonnét... de ez is csak sanda gyanú, nem egyéb. És ezek a fiúk már NEM cigányok voltak, még mielőtt valaki megkérdezné. Még csak nem is buzik, legalábbis nem látszott rajtuk.

 

Hajléktalanok tucat számra, kukákból előkotort kólás dobozokat taposva, a meleg miatt megnyitott alkalmi vízcsapból szürcsölve, matt részegen gajdolva, vagy már csak heverve az aszfalton. Német és angol nyelvű turisták, kebab, girosz, rengeteg felfújt fagylalt a szivárvány minden színében pompázva (az igazi, főzött fagylalt SOHASEM púpozódik ki a tartójából, nincs benne ugyanis térfogatnövelő levegő). A négyes-hatos nem jár egy ideig, épp elgázolt valakit valahol a két híd között. Helyette villamospótló autóbuszok, harsogja a megafon minden megállónál.

 

Elhagyja a járókelő az utolsó verőembereket a Morrison's előtt, átmegy a túloldalra, és már ott is van a Pozsonyi útnál. Befordul, és elindul a mézeskalácsos, zsidó könyvesbolt, Szent István park irányába. Hogy van-e különbség? Próbálja ki, kedves Olvasó.

 

2013. 06. 19.

 

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1