Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

Hallgatom a Kálmán Olgával szemben feszengő, öltönyös Vonát (kurva rosszul áll neki). Elolvasom, amit Hargitay Zoli barátom átküldött nekem. "Idegen erők üzenete a miniszterelnöknek." Hallgatom Sándor Máriát Gyurcsány tüntetésén. Nézem Gyurcsányt és a hallgatóságát. Olvasom az ittenieket, Geri Tibitől - akit kifejezetten kedvelek - az ufóhívőkig. Kanada volt honvédelmi minisztere (honvédelmi Minisztere, ma mindent mindenki nagy betűkkel ír, aki nem tud magyarul - Magyarul -, helyesen védelmi- vagy hadügyminisztere) megerősítette, hogy négy (idegen) faj látogatja rendszeresen a Földet. És akkor még Matolcsyról, Orbánról, Schmitt Pálról, az újból előkerült Torgyánról nem is mondtam egyetlen megveszekedett szót sem.
Jajistenem, mikor jön végre a demencia?

Még ha legalább beszélni tudnának ezek az emberek. Már azok, akik beszélnek. Írni, akik írnak. Hallgatni, akik hallgatnak. Fütyülni Füttyös Gyuri, Budapest egykori emblematikus bolondja is tudott. Járta a várost egy összetekert újsággal, rácsapott mindenre, ami az útjába akadt (a hölgyek fenekét szerette leginkább, de ha nem talált, beérte bármivel, kukától az autók motorházáig), közben fütyült.
László András egyszer, bő harminc éve azt mondta, hogy az emberek nagy részének elég volna, ha a nevét megtanulná leírni, számolni meg maximum százig. Sőt, száztól felfelé, helyesbített, és felnevetett.

Micsoda gőg, beképzeltség és rosszhiszeműség, kiáltanak fel most Önök, engem olvasva. Kikezdek én mindent, a (bután, mondaná egy hajdani barátom) jóindulatú felházas fiataloktól (a felindult fiatal házasoknak még volna értelme) a jószándékú feketeruhás nővérig, aki pedig már megmondta. Megmondta most is. Ő egy egyszerű ápolónő. TÉNYLEG AZ. Bassza meg, fogják végre fel. Tényleg az. Nagyon örülök, hogy folytatja, de így nem lesz benne sok köszönet. Ahogy a pfújoló tömegben sem, és Krisztus tüzében sem. Pardon, Isten tüzében. Mikor melyik. Hiába végeztem teológiát, és foglalkoztam dogmatikával. Ma sem tudom, mikor mi alapján mondanak Krisztust és mikor mi alapján Istent. Ugyanaz a rejtély előttem, mint a kommunizmus fénykorának jobb- és baloldali elhajlói. Mikor mi a vonalnak megfelelő. Olvasgattam én sok mindent, Marosán György visszaemlékezéséig, de nem jöttem rá a kulcsra. Talán, mert nincs is. Biztos bennem van a hiba. Még nem tartok ott, mint az egykori matematikus barátnőm, aki úgy ment át tudományos szocializmusból, hogy amikor ellentmondásba ütközött, egyszerűen azt mondta, hogy "ebből következik".

Áll a nővér a pódiumon, és mond valamit. Ami igaz, tudjuk mindannyian, már a könyökünkön jön ki, már nincs benne bátorság sem, annyiszor elmondhatta, annyiszor hallhattuk. Nem jól mondja, nem jól hallgatják. Kövezzenek meg érte. Nem az ellenzéket - az e kormány cselekedeteire dühös embereket, nem, a politikai ellenzék az más - támadom, értsék meg. Rosszul fogalmaztam. Nem az e kormány pokolba kívánását támadom, hanem egyszerűen fájdalmas látnom, hogy megy át pavlovi feltételes reflexekbe az egész. Talán már az elejétől pavlovi reflexekről van szó. Szar, szar, szar. Ennyi épp elég. Hogy mi a szar, és miért, nem akarja senki tudni. Minek is. Egy tömegrendezvénynek biztosan így kell működnie. Odaáll az amerikai őrmester a katonái elé, és megkérdi: "Fel vagytok tüzesedve?" Hogy mire, miért, azt nem kérdi meg. Minek is. Csak az alaphangulatra van szükség.
És akkor jönnek a saját barátaim, és megkérdik, mi miért nem csinálunk hasonlókat. Én miért nem csinálok. Azért, kedveseim, mert nem bírnám ki röhögés nélkül. Vagy sikoltozás nélkül. És talán mégsem kellene egy tömegrendezvénynek így működnie. Talán kellene valami mögé. Valami tartalomféle. Nem egy csoport briganti, akik majd kihasználják. Pro vagy kontra, mindegy. Mintha a feketeruhás nővér sem csak ezt a társaságot látogatta volna meg. Ő pártsemleges, mondja. Én pedig egy csomó hiénát látok közben, akik annyifelé ráncigálják, amennyien vannak.

Vonának az a gondja, amit már leírtam. Baszni és szűznek maradni egyszerre. Egyéb bölcsek is rájöttek. Most Olga jókat kérdezett. Németh Sándor vélhető óvintézkedései Vonára nem vonatkoznak. A Jobbikon csak a katasztrófa segíthet. Nem az övé, hanem az országé. Hargitay Zoli barátom küldeményének egyetlen erénye az indulat. A többi feledős. Társadalmi szerződés, Hitlert is törvényesen választották meg, és ilyenek. Társadalmi szerződés csak Rousseau (Hobbes-ra és Locke-ra most ne térjünk ki) bomlott elméjében létezett - Geri Tibi barátomnak is szimpatikus, én tisztelem a rögeszméket, és majdcsak rájön, ha meg nem, legyen neki ez olyan, mint a jogi fikció -, Hitlert pedig senki nem választotta meg semmire, hanem Franz von Papen későbbi alkancellár javaslatára Hindenburg elnök egyszerűen kinevezte.
Ufókkal hadd ne foglalkozzak. Nem hiszem. Nem hiszek még a kanadai védelmi miniszternek sem. - De lehetnek? - kérdezte Both Gábor barátom. Hogyne lehetnének. Azaz el lehet őket képzelni. Éppen én mondanám azt BÁRMIRE, hogy elképzelhetetlen? Amiből persze nem következik semmi, hacsak saját fantáziám termékeny volta nem. Hadd hagyjam ezt most a Párhuzamos dimenziók-ra, épp itt az ideje megírnom az utolsó részeit. Annyit tennék csak hozzá, hogy a három térdimenzió mellett van egy negyedik dimenzió is, amit úgy hívnak, hogy IDŐ. Azok a világok, amelyben - és most nem látogatásokról van szó, sem arról, hogy a Föld egy nagy átjáróház lenne - egyáltalán földön kívüli ÉLET keletkezhet, nagy valószínűséggel még meg sem születtek. Ezt nem én mondom hipotetikusan, hanem a csillagászok tekintélyes része. És ha nem így volna, akkor mi van?

Indulatok. Ilyen-olyan indulatok, ufóktól az indiánokig. Kedves katolikus barátném ezúttal kivételesen az érdekükben posztolt, látják, ezt sem értem, mert az arab menekülteket mintha nem kedvelné. Isten vagy Krisztus. "A legnagyobb holokauszt, ami a Földön létezett." És megint feltalálták a spanyolviaszt, anélkül, hogy végigolvastam volna, vagyis rájöttek, hogy honnét is ered az amerikai Hálaadás napja. És a skalpolás, mert az indiánok is tanulékonyak voltak. Minden éremnek két oldala van, írtam erre. A népirtáshoz nem kellettek katolikus spanyolok és angol puritánok (ezek valahogy elsikkadtak kedves barátném posztjában), elvégezték maguk az indiánok is. Én jártam azokon a közép-amerikai piramisokon, a Yucatánon, amelyeknek az oldala máig rozsdabarna a hajdan lecsorgó vérpatakoktól. Ezek maja-tolték alkotások, hogy ne mondjam, szent helyek, de higgyék el, az aztékok se voltak amatőrök. Ha nem jön Cortés, ők irtották volna ki Közép-Amerika lakosságát, beleértve saját magukat is. Így azért néhány hírmondó megmaradt belőlük.
Szóval az indulatok. Ha végre egyszer lesz mögöttük valami, egy szót se szólok többet. Így csak hadonászás.

Antióchiai Szent Erasmus, vagyis - olaszul - Elmo a hajósok védőszentje. A Krisztus utáni harmadik században élt, kicsit a negyedikben is, Diocletianus császár alatt kivégezték. Védőszent úgy lett belőle, hogy prédikációi közben állítólag nem rettent meg a közelében lecsapó villámoktól sem. Szent Elmo tüze viszont egy ártalmatlan jelenség, a viharos időben ionizált levegő okozta koronakisülés, "tűz" az árbócok csúcsán.
Ellentétben a villámokkal, senkit sem tud agyoncsapni.

2016. 04. 25.

 

Szerző: 
Gaál Péter

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1