Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

"A kormány menekültellenes kampányáról [Szijjártó Péter külügyminiszter] azt mondta: Magyarország a múltban mindig befogadott politikai vagy vallási okokból üldözött embereket és a jövőben is így jár el, de hozzátette: 'otthon erről nem beszélünk hangosan, mert az veszélyezteti a fogadókészséget'." Most olvastam.
És mit írtam a "Kibicnek semmi nem drága" végén? Egy tánclépés a választók felé, egy az Európai Unió felé. A valóságban befelé maga a kormány veszélyeztetia fogadókészséget (markánsan 2002 óta, csak a célrétegek változtak), ugyanakkor kifelé, a pénzcsapok felé megteszi az előírt köröket, vagyis megadja az elvárt álszent magyarázatokat. Amely pénzcsapok nem a Fideszt kellene, hogy itassák, csak ő fekszik alájuk. Hogy közben hány élet megy tönkre, itt és ott, hány ember hagyja el a hazáját, mert nem képes pártlojalitás nélkül boldogulni, és egyáltalán, mi lesz az országgal, az csak annyiban érdekes, amennyiben nem szabad engedni, hogy a vegetáció szintje alá süllyedjen. Az ország semmi más, mint ürügy, hogy a források megnyíljanak, guberálótelep, mert ez maradt belőle, lakói meg a legális hatalom látszatának kellékei. Hiszen megszavaztátok. A mi számításaink szerint, a mi "választási" rendszerünkben, ahol azt is mi mondjuk meg, mi a többség, azt, akit mi jelöltünk ki nektek, annyi és olyan információból, amennyit és amilyet mi tálaltunk.

- Kér ebédet?
- Miből lehet választani?
- Hogy igen vagy nem.

Ja, és ne tessék azt gondolni, hogy ez akkora megütközést kelt Nyugaton. Ameddig fizetünk, mint a katonatiszt, addig nem fog. Hogy mit mondanak... a beszéd kontra tett nem Orbán Viktor szabadalma. Ő csak tanulékony. És a többi: a fiatal ügyvéd örömmel meséli nyugdíjba vonult apjának, hogy megnyerte a pert, amit az harminc éve nem tudott. Te hülye, mondja az apja. Harminc évig ebből éltünk.
A bankárok sem abból élnek, hogy visszakapják az összes kihelyezett pénzüket, és utána nem vesznek fel tőlük hitelt. Viszont az sem érdekük, hogy ne prosperáljon a vállalkozás, ahová kihelyezték. Mindkettőnek jól kellene járnia.

Kellene.

2015. 08. 06.

 

Szerző: 
Gaál Péter

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1