Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni
 
Herbert von Karajan meghal, és Szent Péter elé kerül. "Ó, karmester úr," - örvendezik Szent Péter - "már csak Ön hiányzott, és összeállhat minden idők legnagyszerűbb zenekara!" "Fáradt vagyok" - mondta karmester mogorván. "Nehéz volt otthagynom a Földet, nehéz volt a haláltusa, most pihenni szeretnék." "Ne tegye már ezt velünk, karmester úr!" - kérleli Szent Péter. "Képzelje el, a zenét Mozart szerezte!" "Akkor is fáradt vagyok." "De Paganini is játszani fog a zenekarban!" "Nem, nem. Nem vállalom." "Maga Caruso lesz a férfiszólista!" Hát," - bizonytalanodik el Karajan - "Carusót mindig csodáltam. Tizenhárom éves voltam, amikor meghalt, és soha nem volt alkalmunk együtt dolgozni...egye fene, őérte vállalom." "Nagyon jó!" - örvendezik Szent Péter. "Ezek után már csak egy aprócska dolog lenne hátra: van nekem egy kis unokahúgom, aki olyan, de olyan csodálatosan énekel..."
 
A budapesti közlekedés megreformálása ürügyén létrejön egy szupervállalat, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. Ennek a BKV-t is magába foglaló monstrumnak a kijelölt vezetője egy huszonöt éves fiatalember, Vitézy Dávid. Vitézy Dávid 2000-ben, tehát tizenöt /!!/ éves korában már a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület alapító tagja, tizenhét /!!/ éves korától egyik munkacsoportjának vezetője, huszonegy /!!/ éves korától pedig már a BKV Felügyelő Bizottsága Fidesz delegálta tagja. Vitézy Dávid saját elmondása szerint már öt évesen, tehát ugyanakkor, amikor a gyermek Mozart első zenéit komponálta, beleszeretett a "nagy kékségbe", vagyis a budapesti autóbuszba. Mozart, a tizennégy évesen minden idők legfiatalabb sakk-nagymesterévé lett Lékó Péter, a tizenöt évesen szintén férfi sakk-nagymesteri címet szerzett Polgár Judit és velük együtt az összes csodagyerek méltó versenytársra akadt.
 
A fülkeforradalom túllépett a bizonyítás és tapasztalat vaskalapos kívánalmain. Túllépett a primitív népek primitív intézményein, a vének tanácsán, túllépett minden előítéleten, és bátran szembeszáll a Vitézy család rokoni kapcsolatait boncolgató rosszindulatú pletykákkal, hiszen Szent Péter unokahúga éppúgy lehet tehetséges, mint Orbán Viktor távoli hozzátartozója.
Mert édesanyja, Hankiss Ágnes révén Vitézy Dávidot véletlenül épp e nagy emberhez fűzik /nem vérségi/ rokoni szálak, a gyanú sötét és rosszindulatú árnyékát borítva tündöklő tehetségére. Nem kevés dolga lesz a Médiahatóságnak a kibontakozó rágalomhadjárattal, hogy a vezér bácsi tekintetét, miközben az Orbán-család szokásos karácsonyi és húsvéti összejövetelein büszkén megpihen fiatal hozzátartozója tiszta vonásain, ne árnyékolja be a csodálatos gyermekért érzett féltő aggodalom.
 
Vitézy Dávid
 
2010. október 27.

 

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1