Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni
 
Húsz évnél hosszabb emlékezet kell hozzá, volt tudniillik egy ún. ellenzéki kerekasztal is valaha. Elég vegyes társaság ülte körül, ennyi idő távlatából már nem is asztalnak látszik, hanem valami nagy dögnek, amit egy öreg ragadozó ejtett el, ők pedig kisebb-nagyobb dögevők gyülekezetének, akik a ragadozó elkergetésén munkálkodnak éppen. A Kerekasztal menüpont alatt viszont tényleg kerekasztal lesz, ha virtuális valójában is, ezt a kerekasztalt pedig valóban ellenzékinek szánjuk, mindazok fórumának, akik ráébredtek, hogy éjfél után egy óra van, és már nem lehet, hanem ki kell mondani: ennek a színdarabnak a végére csak a színészek maradnak felöltözve, mégis a nézők lesznek azok, akik elsőként indulnak ki a téli éjszakába. A Kerekasztalt azok számára hozzuk létre, akik sejtik vagy tudják, hogy az egész rendszer, amelyben Magyarország lakói immár hatvanöt esztendeje, de különösen 1990 óta élnek, ugyanannak a kapzsi spekulációnak a terméke, mint minden, amivel etetik, itatják őket, munkájukat ellentételezik. Olyan, mint Al Pacino „Az ördög ügyvédje” című filmben: legtöbbször látszólag legalábbis jószándékú, valójában azonban velejéig romlott és javíthatatlan. Egy másik mézesmadzag után kapkodva soha nem lehet kievickélni belőle, csak az ember természetes társadalmi környezete helyreállításával.
 
A kerekasztal azért kerek asztal, hogy ott egyenrangú felekként eszmét lehessen cserélni. A „fórum” elnevezés alatt megtalálható közösségi oldalaktól –annak ellenére, hogy némely dolgokban emlékeztetni fog rájuk- meglehetősen sok mindenben különbözik majd. Előszöris a Kerekasztal meghatározott napokon, meghatározott időben lesz nyitva. Az Időpiachoz hasonlóan csak regisztrált felhasználók vehetik igénybe, de - az Időpiaccal ellentétben- a regisztráció nem lesz párttagsághoz kötve. Másodszor igyekezni fogunk a lehető legtöbb alkalommal /ismert/ vendéget hívni, aki saját erre az alkalomra kapott belépőkódjával be tud majd lépni, akivel beszélgetni lehet, és akinek kérdéseket lehet majd feltenni. A HMP „jelen lévő” képviselője vitavezető, válaszadó és moderátor lesz egy személyben. Ő nyitja meg a Kerekasztalt, ő zárja be, ha úgy látja jónak, ő lépheti túl a tervezett időt. A beszélgetések alatt lehetőség lesz mások által nem látható külön eszmecserékre is.
 
Nagyon kevés, egészen pontosan két szabályt kell majd csak betartani /aki erre nem képes, azonnal kitiltjuk/: a legszigorúbban tilos bárkit is személyében, vagy bármely embercsoporthoz való tartozása miatt megsérteni.
 
A KEREKASZTAL INDULÓ NAPJÁT –HASONLÓAN AZ IDŐPIACHOZ- E PORTÁLON IDŐBEN BEJELENTJÜK.

 

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1