Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni
Különösen a jövőről folytatott beszélgetések közben egyre gyakrabban lehet találkozni a FÉLELEMMEL. Az utóbbi időkig az emberek beérték a kierkegaard-i szorongással. A szorongás is egyfajta félelem: a szorongás a félelemtől való félelem, attól, hogy valamitől félni kell egyszer. Ez a fajta félelem tömegméretekben Magyarországon legutoljára a kommunista diktatúra még nem konszolidált korszakában volt tapasztalható. Ilyen félelem lepte meg az Amerikai Egyesült Államokat az 1929-es nagy gazdasági világválság kirobbanásakor, miatta mondta F. D. Roosevelt: "semmitől nem kell félni, egyedül a félelemtől". A szorongás tárgya arctalan, a félelemé nagyon is konkrét.
Elküldtem a portálunk elérhetőségét nemrég egy közszolgálati média vezető tisztségviselőjének, óvatlanul a hivatali e-mail fiókjára. Perceken belül megérkezett a felháborodott, címlistáról való levételt követelő visszautasítás. Kívánsága parancs, válaszoltam neki, de azért vessen már egy pillantást a portálra, ha így összeakadtunk. A válasz már a magán e-mail címéről jött, szintén azonnal. Ő régóta ismeri a portált, inkognitóban látogatni is szokta, mi több, tetszik is neki, de arról a címről ellenzéki levelezést nem folytathat.
Így hát maradtunk a magánvonalon folytatott magánlevelezésnél és beszélgetésnél. Hisz végül is...egy régi barátnőm, az egyetlen lány, akivel nyolc évig együtt bírtam eddig élni, úgy húsz éve felszállt egyszer egy villamosra. A kevés útitárs egyike egy magas, néger fiatalember volt. Valahogy a barátnőm mellé került, és megszólította: "Fekete férfi jó férfi." "Nem kétlem" - válaszolta megszeppenve a lány. "Fekete férfi sokkal jobb férfi, mint a fehér férfi" - húzta ki magát a fiatalember. A barátnőm kínjában nem tudott mit kitalálni: "De én férjnél vagyok" - rebegte. "Ó, az nem probléma. Fekete férfi diszkrét" - mosolyodott el a néger.

Nem kell félni sem tőlünk, sem miattunk. Fekete férfi diszkrét.
 

2011.01.27.

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1