Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

(Antal és a detektívek)

"Rogán: Soha nem találkoztam Portikkal." Éppen ellenkezőleg, Juhász Péter találkozott vele, aki "arra is képes volt, hogy egy gyilkosságért jogerősen elítélt bűnöző meghallgatását kérje". Persze, hogy. Az egész ellenzék Portikkal találkozott. Tulajdonképpen csak az ellenzék találkozott Portikkal. Rólam egyelőre nem derült ki, de sose lehet tudni. Az ember magáról se tudhat mindent. Példa akad rá bőven, elég, ha csak a grúz varga vagy a zsidó terménykereskedő fia főtitkári/első titkári gyakorlatára gondolnak. De valami még hibádzik, jól érzik. Gyurcsány. Tóni is érezte. Vád és viszontvád Gyurcsány nélkül olyan, mint halászlé erőspaprika, vagy lencsefőzelék ecet nélkül. Ha a föld összes gonoszsága az ördög  kalapja, Gyurcsány a bokréta rajta. Ezért aztán "Portik Tamás és Laborc Sándor, aki a Gyurcsány-kormány alatt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója volt többször találkozott egymással. Két találkozójukról 2008-ban készült lehallgatási jegyzőkönyv, amely szerint Portik Tamás arra vállalkozott, hogy fideszes politikusok kompromittálására gyűjtsön vagy gyártson információkat. Az egyik ilyen lejáratandó politikusként Rogán Antalt említik meg."

NEKI - és ő nem Rogán - mindez nem újság. Az igazság, bármi is légyen az, szintén nem újság. Ami saját magát illeti, még csak a barátoknál tart, a rokonok talomban. Ahhoz valami egészen nagy árulást kell elkövetniük, mondjuk valami hasonlót, mint Nagyezsda öngyilkossága volt, amit a Hozjájin, Gazda jó szokása szerint, ha már rajta nem lehetett, a családján bosszult meg. Gáspár már feszegeti a határokat. Utána viszont el lehet mondani, amit a Vozsgy (Vezér) mondott sóhajtva a hozzá feleségük-férjük--testvéreik-szüleik-gyermekeik számára kegyelemért fordulóknak: "az én rokonaim is börtönben ülnek". Az én legjobb barátom sorra esik el a jobbnál jobb üzletektől, másik barátomnál épp most tartottak házkutatást, hát van nekem szemernyi befolyásom a pártatlan igazságszolgáltatásra? "Ellenem is gyűjtik az adatokat." Ez is Sztálintól származik. Ne nevessenek: egészen biztos, hogy gyűjtötték. Egy diktatúrában, vagy annak monarchista megfelelőjében, a zsarnokságban mindenki mindenki ellen gyűjt. Hiszen ez túlélésük záloga. Pintéré, amit Róla tud, az Övé, amit Pintérről tud. A többiek pedig, akár a Lázár (Isten látja lelkem, nem én találom ki a bibliai neveket) nevű koldus a gazdag ember lábai előtt, a morzsákat gyűjtögetik szorgalmasan (Lk 16, 19-31). Tanulságos történet, bár van némi eltérése az aktuális magyar valóságtól, például a végkifejlet valószínű tekintetében. Fortélyos félelem igazgat, nem folytatom, hisz mindannyian ismerik a verset. Pont egy hasonló korban született, de ezt is ismerik, és eszem ágában sincs okoskodni.

Amikor Merlin nevű egykori bobtailom kölyökkorában csurom csatakosan jött haza egy sétából, és kérdően néztem a barátnőmre, aki levitte, ő csak megvonta a vállát: "szájban volt". Ezek a jóemberek meg attól csatakosak, hogy kézben vannak, de a kéz izzad. Van rá jó oka. Mindannyian némák, mert mindannyian vétkesek. A közös némaság pedig közös cinkosság. Babits Mihály, Jónás könyve:
"Elküldtél engem, férgekhez a férget,
kik ellenedre s fricskád nélkül éltek.
Én inkább ültem volna itt a pusztán,
sorvadva, mint ma, gyökéren és sáskán.
De böjt s jámborság néked mint a pélva,
mert vétkesek közt cinkos aki néma."
És amikor már túl sok lesz az alaptalan vádból? Egy elítélt bűnöző hazugsága, akinek sorsa egy volt párttag (aki közéleti szerepe miatt lépett ki, formailag) és egy volt szobatárs-legbelső barát felesége kezében van? Juhász Péter hazugsága, aki egyszer biztosan találkozott Portikkal, a tárgyalóteremben, Portik meghallgatásán. Juhász Péter többi hazugsága. A többiek hazugságai. Hiszen Portik maffiózó, maffiózók pedig soha nem mondanak igazat. Nem tudom, hogy a Közgázon (Rogán ezt végezte) oktatnak-e logikát, gyanítom, hogy igen, mindenesetre a jogon és az Államigazgatásin, ahová egy évig volt szerencsém járni, oktattak. Juhász Pétertől nem félek, hogy beperel, mert ő is érti, akárcsak Önök.
"Kínjában tekereg." Ezt a Vezérről írtam, de a többiek se kivételek, akikre rájár a rúd. Bárkire rájárhat. Rám is. Azzal a különbséggel, hogy én beismerem, ha igaz. A tagadások és a kételyek között lineáris az összefüggés. A sok tagadás ugyanazt váltja ki, mint a sok panasz. "Elverte a jég a búzámat." "Jaj, te szegény!" "Ráadásul megdöglött a lovam!" "Ó, ó." "Aztán jött a postás, hogy anyám a halálán van." "Mennyi szerencsétlenség!" "A legkisebb fiamat elvitték katonának, és lelőtték a fronton." "Hát már nem is tudom, mit mondjak." "Tegnap pedig megszökött a feleségem." "..." "Most mit röhögsz????"

"Tanúkat fogunk megidézni, akik cáfolni fogják a gyilkosságért jogerősen elítélt Portik hazugságait." Kérem szépen. A "soha nem"-mel kezdődő állítások sajátossága (lásd Karl Popper), hogy CSAK CÁFOLHATÓK, de nem igazolhatók. Portik igazolhatja, hogy találkozott Rogánnal, Rogán cáfolhatja, hogy a Portik által mondott helyen és időben a Centrál Kávéházban járt, és átvett ott Portiktól valamit, de azt, hogy SOHA nem járt a Centrál Kávéházban, és SOHA nem találkozott Portik Tamással, nem cáfolhatja. És innentől, figyelembe véve az érintett egyéb viselt dolgait -
"Azért ne féljetek tőlök. Mert nincs oly rejtett dolog, a mi napfényre ne jőne; és oly titok, a mi ki ne tudódnék" - mondja Krisztus Károli fordításában a Máté szerint való evangéliom 10. fejezete 26. versében.

Hallgassák meg (ha már ismerik, még egyszer) a Markos-Nádas kabarét. KSZDSZ. Kis Szombat Délutáni Szórakozás, az esti fociőrjöngés előtt. Felteszem, Rogán is nézi, ott kint, feleségével és barátaival. Jól fog esni utána a homár, ha nyerünk, ha vesztünk, ha öntetetlen. Addig se róla beszélnek. Marseille szép város, én is jártam ott. Húsz perc hajóval If vára, tudják, ahol Edmond Dantes, a későbbi Monte Cristo grófja raboskodott id. Alexandre Dumas képzeletében. Na, oda tuti, hogy nem fognak átmenni.

2016. 06. 18.

 

Szerző: 
Gaál Péter

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1