Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

 

Bajnai Gordon. Aki - mai hír - "ellenzék feletti" mozgalmat akar indítani, "laza keretek között", aztán, ha sikeresnek bizonyul, talán...és épp pár tízperccel előbb írtam az orosz forradalmat megelőző időszakról és Rejtőről. Tőlem szokatlanul viszonylag röviden három hozzáfűznivalóm van. Az első a laza keretekről és a mozgalomról. Nincsenek laza keretek. Vagyis vannak, de semmi jóra soha nem vezettek. Hogy jogilag mi légyen ez a keret, rejtély. Ha nem párt, akkor egyesület, ha nem egyesület, akkor baráti asztaltársaság. Na jó, legyen "mozgalom". Az, kérem szépen, jogi értelemben micsoda? Ki mozog és hova mozog? Fogós, ravasz kérdések ezek.
A második az "ellenzék feletti". Miért nem alatti, melletti, benne lévő? Ki rakta felülre, miért, és ki tartja majd ott? Pompeius Magnust, Nagy Pompeiust még csak-csak megértem, bár ő is saját maga adta saját jelzőjét, de mégiscsak tett egyet-s mást, például kiverte a kalózokat a Földközi-tengerről. Napóleon is túl volt néhány csatán, amikor saját fejére tette a császári koronát. Persze, végülis koronánk van, aspiráns rá eddig még csak egy, majd eldöntik egymás között.
A harmadik: már megint csak az emberek fele. És a másik felével mi lesz?

Kerenszkij. Bajnai a lehető legszerencsésebb esetben is csak Kerenszkij lehet. Az 1917-es orosz Ideiglenes Kormány elnöke. Ami mellesleg volt is. Ellavírozott két évig, de a végtelenségig ő sem tudott volna. A középutas jobboldali politika már Antall Józsefnél megbukott. A középutas baloldali politika ugyanúgy megbukna hosszú távon.

Már megint az a hülye szinkronicitás.

 

 

2012.07.26.

 

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1