Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

 

A diktatúra "erőszakra támaszkodó korlátlan hatalom". Itt nincs diktatúra, írta tegnap egy kommentelő. Nem fogok az összes idióta hozzászólásra válaszolni - hála Istennek egyre kevesebbet kapok belőlük -, de erre kivételesen mégis.
Hát mi a lófasz van?
Az állam már önmagában erőszakszervezet. Egy hatalom akkor képes erőszakra támaszkodni, ha az államot korlátlanul és kontrollálatlanul a kezében tartja. Akkor támaszkodik rá, ha az általa uraltak többségi akarata és saját cselekedetei között ellentétek vannak. Az első lépés a jogi korlátozás, illetve a jognak a hatalom érdekében való átalakítása, illetve alkalmazása. A törvénynek az állam - vagyis az államot kezében tartó hatalom - e célra létrehozott testületekkel szerez érvényt, ha az állampolgár önként és dalolva nem veti alá magát. Tehát egyáltalán nincs szükség első lépésben a kardlapozásra és a tömeges letartóztatásokra, csak akkor, ha a hatalom másként már nem tud hatalom maradni. Még, ahogy írtam, eleinte a német koncentrációs táborokból is engedtek szabadon (politikai) foglyokat. De a diktatúra attól még diktatúra. Ő diktálja a feltételeket, ahogy a szó értelme mutatja.
A Fidesz-MPSZ és a KDNP formális szövetsége nyerte a 2010-es választásokat. Azért formális, mert utóbbi nem oszt és nem szoroz benne. Azért "szövetkeztek" vele, hogy az óriási propagandaértékű és propagandaközvetítő egyházak támogatását hozza. A Fidesz-MPSZ egy egyszemélyi vezetésű társadalmi szervezet. Ennek az egyszemélyi vezetésű társadalmi szervezetnek (mely vezetést a párt alapszabálya, kvázi alkotmánya, alaptörvénye biztosítja) az elnöke ma a magyar végrehajtó hatalom feje. A törvényhozásban azok az emberek döntenek mindent el, akiket ő jelölt erre a posztra, és tart a kezében. Azok a testületek, amelyek a törvényességi kontroll biztosítására lennének hivatva, egészen a nagyjából formális államfőig, aki az ő személyes (egykori, mert névlegesen ki kellett lépnie) párttársa, barátja, kiszolgálója, akit ő jelölt illetve hagyott jóvá és szavaztatott meg, vagy ki vannak iktatva, vagy kézben tartott emberekkel lettek feltöltve. Az ország alaptörvénye úgy lett átalakítva, hogy az az ő bebetonozásukat szolgálja. Eddig a magasabb testületeket szervezték át, létrehoztak egy mindenen felül álló elitalakulatot a pártelnök-miniszterelnök személyes testőrségéből, majd előbb a honvédségen folyt, most ott és a rendőrségen folyik a tisztogatás.
Marad a többségi akarat tisztázása. A Fidesz jelenlegi szavazótábora közvéleménykutatások szerint, FELFELÉ kerekítve 1,3 M fő. Szemben a többi 6,7 választópolgárral. Ezek nagy része bizonytalan, de (most) semmiképp nem Fidesz-szimpatizáns. Az ellenzék összehasonlíthatatlanul kisebb források felett és kisebb megszólalási lehetőségek felett rendelkezik, mint a kormány. A gazdasági erőt (ez is erőszak) a hatalom arra használja fel, hogy ezt a 6,7 M potenciális ellenzékit kiiktassa.
Szóval, mi a lófasz van?

 

2012.08.11.

 

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1