Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

Csak két mai téma. Az egyiket már jól megrágták: Kiss László. Még Bartus barátunk is írt róla. Sírt, amikor lemondott. Álkönnyek voltak ezek, mondja a másik oldal. Egy kitervelt színjáték részei, aminek Hosszú Katinka lejáratása a célja. A fátum, néz maga elé a harmadik. Az események gördülése.
Előrebocsátom: fogalmam sincs, hogy történt VALÓJÁBAN. Arról sincs, hogy micsoda. Én is csak azt látom-hallom, amit nekem sugallnak, innét és onnét. Nem is akarok mélyebben belemenni, csak annyira, mint a már sokat emlegetett Miss Marple a teája és vajas süteményei mellől.
Mindenekelőtt ne keverjük az idei olimpiát a 2017-es úszó világbajnoksággal. Mert azt is keverik. Az egyik nálunk lesz, a másik Brazíliában. Végülis mindegy, mondaná Hamvas Béla. Ezek csak ürügyek, kinek-kinek, hogy az előítéleteit megszellőztethesse.
Nos, az úszó vb-ről én is azt gondolom, hogy a rezsimnek egyrészt fontos propaganda, lásd az 1936-os berlini olimpiát, másrészt jó (további) pénzlenyúlási lehetőség, és ehhez egy olyan arc, mint Katinkáé, főnyeremény volna. A 12 millió meg aprópénz, Mészáros Lőrinc ennek körülbelül a tízszeresét (!) bukta a földárveréseken azzal, hogy 300 hektár (a törvényes plafon) helyett 400 hektárt "vett". Nem is erről volt szó, hanem az üzletről. Katinka nézőpontjából egy klasszis imázsa kontra az aprópénz, a rezsim nézőpontjából aprópénz kontra nagyon sok pénz. Katinka nézőpontjából az a hazugság, ami a mai Magyarország, a rezsim nézőpontjából a semmi további fényezése, és a kutyáról való több bőr lehúzása.
És itt lép be Kiss László. Bartus azt írja, hogy semmi keresnivalója egy edzőnek a sportolója sajtótájékoztatóján. Csakhogy Kiss László nem Hosszú Katinka edzője, hanem a SZÖVETSÉGI KAPITÁNY. Hosszú Katinka edzője a férje. Hogy mit keresett a sajtótájékoztatón, ő tudja. Lehet, hogy másképp tényleg nem érte volna el az úszónőt. Lehet, hogy küldték. Nem fogunk találgatni. Azt se fogjuk találgatni, hogy a lemondás és pityergés egyéni akció volt-e vagy sem. Mindkettőt el lehet képzelni. A kormánypárti oldal ezt mondja, az ellenzék amazt. Éppúgy lehet ráhatás - lásd don Corleone -, mint valódi kétségbeesés. Ki tudja, mi fortyog ott (is) a mélyben? Az olyan méltatlankodások pedig, hogy "miért teszik ezt velem", még ma is, nem biztos, hogy Kiss Lászlótól származnak. Az se biztos, hogy ÍGY mondta, és most. Volt párszor alkalmam elolvasni "saját szavaimat", miután megírták.
Ami viszont biztos, az a kormányzati manipuláció. A mindenen és mindenkin átgázoló kormányzati manipuláció. Amiből - szavak szintjén - nem tudnak rosszul kijönni. ŐK. Nem Önök, én, Katinka és László, hanem ŐK. Per pillanat. Mert hogy vissza fog - ez esetben nem nyalni, hanem - ütni, az szintén biztos. Mi telibe fogjuk kapni. Hogy ők is telibe kapják-e, az korántsem ennyire biztos.

A másik a Golden Globe és a Saul fia. Még mindig nem láttam, sajnos. Olvasni viszont olvasok róla. Innét is, onnét is, nagyjából azt, ami várható volt. Várható az ostobaság olyan szintjén, ami a mai elbutított magyar közönség szintje. Csak három - jellemző - mondatot idézek: "De most aktuális a málenkij robot, amikor csak úgy kivitte az orosz a magyart embertelen körülmények között dolgozni. Erről volt némi dokumentumfilm, de hatásvadász Oscar gyanús film nem... Kimondom, szörnyen unom, hogy a magyar filmgyártás mennyit foglalkozik egy más nép sorsával, amikor van téma itthon is bőven."
Vérzik a szívem, írtam válaszul. Azért tedd hozzá, milyen minőségben kerültek a magyarok először a Szovjetunióba, aminek a KÖVETKEZMÉNYE lett a "kicsi robot, Ukrajna", és milyen minőségben kerültek a senkinek hadat nem üzenő zsidók többek között Oswiecim-be. De a Saul fia - ez a legnagyobb tévedés - NEM egy MÁSIK nép sorsával foglalkozik. Nem Izrael Államot támadták ugyanis meg a németek, hanem MAGYAR állampolgárok százezreit gyilkolták meg, MAGYAR segédlettel. Tessék visszamenni az ember - feltételezett - eredetéhez. Tessék megnézni egy többé-kevésbé természetes állapotban élő mai törzset, és tessék elképzelni, mi volna, ha ahelyett, hogy igyekezne mindenkit magába olvasztani, elkezdene SAJÁT MAGÁVAL harcolni. Tessék elolvasni a római regéket és mondákat, például a szabin nők elrablásáról. Tessék utánanézni a magyar törzsszövetség kialakulásának. Vagy a sokat emlegetett hun állam összetételének. A mongol Arany Horda összetételének. A magyar állam alkotóinak, magyaroktól, kunoktól, jászoktól a ruszinokig, morvákig, horvátokig, románokig, németekig, zsidókig.
És tessék kicsit utánagondolni, menyire életképes az a csapat, amelyik ÖNMAGÁT tekinti idegennek.

2016. 01. 11.

 

Szerző: 
Gaál Péter

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1