Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

Szép példája lesz ez a március 15. annak, hogy mire lehet jutni tekintélyen alapuló vezetés és fegyelem nélkül. Már most dől az összes ellenzéki szegletből a széthúzás, acsarkodás, ostobaság. Nem okosság, hanem ellen-ostobaság, ha a kormányból és a hozzá hívekből indulunk ki. Még az okos emberek is, mint például ő:
"...szent meggyőződésem és hitvallásom, akár máglyára is megyek ezért, hogy a nacionalizmus járványos elmebaj, és nem véletlen, hogy egymástól különböző népeknél tökéletesen azonos tüneteket tapasztalunk a nacionalistákon." Nem szeretném, hogy Tamás barátom máglyára menjen. Némi baksis ellenében ugyan régen a hóhérok megfojtották az elítéltet, mielőtt a lángok felcsaptak volna, de ettől még meghaltak. Persze megfojtani is tudni kell. Damjanich János sejthetett valamit ebből, mert amikor a kivégzésére érkezett Franz Bott - aki csapnivalóan rossz ítéletvégrehajtó volt - , törött lábára való tekintettel - "kevés kínzással", kérte a tábornok - azt mondta neki, hogy "Excellenciád meg lesz velem elégedve", felnevetett: "Maga tökfilkó! Hogy lennék én megelégedve azzal, hogy felakaszt!"
Szóval, a nacionalizmus nem elmebaj. Ha az emberek jelentékeny része egyöntetűen produkál valamit, az nem lehet elmebaj, legfeljebb téves reakció. Az mindig valamilyen ösztönben gyökeredzik, csak ez az ösztön nem úgy nyilvánul meg, ahogy kellene. Ahogy a természet elrendelte. A hordaösztön - társas lény lévén - az ember alapvető ösztöne. Ahogy pár napja leírtam, nem kellene megideologizálni. Tamás is jobban szereti a hozzá hasonlóan gondolkodókat. A focidrukkerek a többi focidrukkerhez vonzódnak, az akvaristák a többi akvaristához, a galambászok a többi galambászhoz, a hitgyülisek a többi hitgyülishez. Ezek ürügyek. A hordaösztön előtörései, majdnem azt mondtam, hogy kínjában.

A nacionalizmussal három baj van: az indoklás, az eltúlzás és az önsorsrontás. Milyen horda az, írtam többször, amely SAJÁT MAGÁN BELÜL keresi az ellenségét? A túlélés első főszabálya nem a kiirtás, hanem a BEOLVASZTÁS. Lásd az emberiség történetét a szabin nők elrablásától az összes birodalomépítő tevékenységéig. Így alakult ki a törzs, majd az állam, közös néven: a társadalom. Még a nők megerőszakolása a háborúkban is ennek maradványa. Hiszen, ha a nacionalizmusból indulunk ki, ez a legszigorúbban tilos lenne, mert vele AZ ELLENSÉGET SZAPORÍTJUK.

Aztán itt van Pukli mester jobbikos kanyarulata, előtte az, hogy "félni kezdett a hatalom", az a kijelentés, hogy "nem kormányváltásra készülünk" (Pilz mester), itt vannak a bejegyzések, hogy "na, pont ezért nem megyünk el", itt van, amit hetekkel ezelőtt leírtam, hogy a politikai pártok semmi másra nem használják ezeket a tüntetéseket, mint a saját pecsenyéjük sütögetésére, itt van kormányoldalról az ebtörzskönyvezés (körülbelül félmillió törzskönyvezett kutya van ma Magyarországon, tehát nem keveseket érint), s persze az ezzel kapcsolatos rengeteg sületlenség (ha valamit, akkor ezt a témát ismerem), itt van a szükség nélküli szükségállapot, a szokásos egymásnak ellentmondó reagálásokkal, a rengeteg kamuvideó, egymás gerjesztése és ijesztgetése, egy nagy nyalóka, ami a cafeteria-rendszer utáni béremelésekről szól, és amit ki nyalogat, ki szopogat, ki köpköd, itt a teljes étlap, amiről lehet válogatni.

A konyhában pedig egy nagy üst, benne a macskagyökértől a cickafarkkóróig, bagolyepétől szűzlányok első vérzéséig minden, amit egy beteg, ám céltudatos elme elképzelhet, mellette rengeteg kukta, és egy főszakács.
Az étteremben pedig ott torzsalkodik, felkötött partedlivel az összes változásra éhes, naiv lélek, és várja az ebédet.

2016. 03. 11.

 

Szerző: 
Gaál Péter

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1