Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

 

 

Valaki kiposztolt egy melegesküvőt. Kommentben leírnám, hol található, riposztokkal együtt, de sajnos a poszt már eltűnt. "Nagy léptekkel haladunk Noé kora felé", írta a posztoló. Hányinger, tette hozzá. Ocsmányság, két köcsög, rohadjatok meg, Iránban ezeket felakasztják, kurva anyátokat, liberális mocsok, undorító, Krisztus kegyelmezz, pont Húsvétkor kell kitenni ilyet. Szemelvény a mosolygós - szó szerint írta nekem valaki, ezt is meg lehetne tekinteni - keresztény hozzászólásokból. A szeretet és feltámadás jegyében. A migránsozás se maradhat el, egyetlen percre sem, még mélységesen hívő, idős katolikus barátném lapjáról sem. Nála már rutin, nem kárhoztatom érte, mondhatnám, nem az én illetékességem lesz a későbbiek során.

Végtére is, ha Krisztust 32 évesnek számítjuk (valószínűleg 37 körül járt), amikor meghalt, 1984 éve még a sírban volt. És mivel a Feltámadásról Pál is azt mondta, hogy ha az nem igaz, hiábavaló a prédikálás és hiábavaló a hit, ma még nem kell szeretetet hirdetni.

 

Sajnos, van, amikor elszakad a cérna. Nem nagyon, mondanám, de ennek semmi értelme nincs. Vagy elszakad, vagy nem. Nem nagyon vagyok dühös, na. Miért is lennék. Mindenesetre leírtam, hogy 1. Noé története nem erről szólt, az Lót volt, Lótné, Szodoma és Gomora, 2. Lótnak plusz a lányaival is meggyűlt a baja, de mentségére legyen mondva, leitatták, 3. a homoszexualitással sokáig egész jól elvolt az emberiség, különösen a görögök, bár már ezt is cáfolni próbálták nekem, tudom, mi a Csodaszarvassal kerültünk ide, Attila (Atilla) nemes, szép szál férfiú lehetett (Isten kardjával az oldalán, ami a catalaunumi csatában ilyen mivoltában úgy tűnik, szabadságolta magát), szakasztott, mint Árpád gyula (vezér), ezért bízták utóbbi szerepét Franco Neróra. Egy spártai hoplita, szoktam javasolni. Azzal kellene kekeckedni. Azt kellene lebuzizni. Még a "spártai" név ellen is tiltakoznának, nem, ők nem hajlandók egy NŐRŐL elnevezett polisz címerét viselni, nem is viselték, helyette mindőjük pajzsán - meg lehet nézni - egy nagy lambda betű volt, mitikus királyuk, Lakedaimón, egyben államuk neve kezdőbetűje.

 

Szó mi szó, letorkolltak. Gyurcsányhívő liberális lettem - ezek így össze szoktak kapcsolódni -, javasoltam némi olvasgatást - szokás szerint hasztalan -, nekem is javasolták a Bibliát, mire felhívtam a figyelmet a végzettségemre. Erre nem érkezett válasz, csak annyi, hogy nem tisztelem az idősebbeket. A hozzám szóló tényleg idősebb, nyolc esztendővel. Így akkor a végére ideírom: pusztán azért, mert valaki megöregedett, nincs rajta semmi tisztelnivaló. Nincs és nincs. Nem tehet róla. Pusztán azért, mert valaki nőnek, férfinak, egyszerűen embernek született, nincs rajta - ebben a mivoltában - semmi tisztelnivaló. Ami van, az nem az ő, hanem - Húsvét lévén, talán az ateisták is megengednek nekem ennyit - Isten műve. Az életet, a csodát, a természetet, a teremtést lehet tisztelni, de neki ehhez annyi a köze, hogy valahogy, akaratán kívül belekeveredett. Az ő, amit mond, ír és cselekszik. Ami kijön belőle. Nem az, ami belemegy, vagy benne van, hanem ami kijön belőle. Mint az étel. Nem az a piszkos, mondta Krisztus, ami az ember száján bemegy, hanem ami azon kijön. Lásd fentieket.

 

"Itt dolgozik: Isten országa", olvasható a posztoló (aki kitörölte) adatai között. Hát nem. Ez nem Isten országa. Ez valaki más országa. Nem lehet, írtam régebben, hogy a Mennyország ilyen emberekkel legyen tele. Akkor az nem Mennyország. Még nekik sem. Mert mi lesz, ha kiderül róluk valami? Ami ugyanolyan adottság, mint az, hogy az ember megöregszik? Amiért ha emezt nem kell tisztelni, amazt nem kell megvetni.

 

Szegény Pilinszky. Ezzel küzdött egész életében. Ők persze szeretik, szemüket forgatva. Amiről nem beszélek, az nincs, mondják.

Hát, van.

 

 

2016. 03. 26.

 

Szerző: 
Gaál Péter

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1