Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

akikről viszont érdemes beszélni, bár senki nem avatta őket szentté. Talán minden nap szembejönnek velünk az utcán, vagy előttünk állnak a sorban valamelyik pénztár előtt. Például...például az a lány, aki - bár már rég nem lány -egy néni ápolásával kezdte a kilencvenes évek elején, s ezért egyetlen fillért nem kapott, eltartási szerződést meg nem kötött. Így aztán - miközben havi négyezerből élt a gyerekével - jogcím nélkül maradt a lakásában, de egy - ingyen dolgozó - ügyvédnő segítségével kapott egy szükséglakást, majd amikor a házat, amelyben volt, lebontották, kölcsönt felvéve romos vidéki házat, nagy kerttel helyette. És a kert...szóval ez a lány valami egészen különleges kapcsolatban volt mindig a növényekkel. Már a néni bérháza és a szükséglakás gangján összegyűjtött egy csomót, köztük FÁKAT. Olyan növényeket, amelyeknek éltető eleme a fény. Vagy...vagy a BELSŐ FÉNY. Mást nem tudok írni, mert jobb kifejezést nem találok erre. A növények virultak. A fák virágoztak, gyümölcsöt hoztak, ott, a sötétben. A melegkedvelők úgy tettek, mintha nálunk télen meleg volna. NEM VETTEK TUDOMÁST A KÖRNYEZETÜKRŐL. Mintha valami külön éltette volna őket. Valami egészen rendkívüli, amit a növényeken kívül senki nem vett észre.
A kertjében százszámra nőnek a hagymák, paradicsomok, paprikák. Minden, ami egy kertben megteremhet. Van egy kép, ahol tisztán kivehető, hogy a SZIKES FÖLDBEN - lassacskán már a vizét is kikapcsolják a lánynak, locsolni meg csak Isten tud nála, de a mostani nyarakon valahogy nem akar - tenyészik minden, olyan burjánzásban, mint egy holland fóliasátorban. 

Hát az ilyen emberek az igazi szentek. Aprószentek, de mégsem aprók. Mint a Kis Nagy Ember. 

És őróluk beszél az Evangélium, nem a püspökökről, pápákról, vagy királyokról. Ők Isten igazi bárányai.

2013. 08. 31.

 

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1