Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

HIKSZOSZ

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

Tisztelt Látogató!

 

MEGÚJULUNK!

Ön a HMP (Helyreállítás Magyarországi Pártja) egy régebbi portálján jár.

A legfrissebb információkat és írásokat a http://hmp-hikszosz.hu/hmp-hikszosz/ lapon találja.

Kérem keresse fel a megújult portálunkat!!!

 

Üdvözlettel:

A fejlesztők

Szerző: 
ADMIN

jönnek a törökök. Nem vicces. Tudják, soha nem értettem, miért lett azokból a népdalokból gyermekdal, amelyek egyáltalán nem gyermekdalok. A Gólya, gólya, gilicéről még el tudom képzelni, hogy csak Goldziher Ignác filológus professzor - száz éve még élt -, iszlámkutató tudta, hogy a péniszirigységről szól. Szegény professzor, most volna csak mit kutatnia. "A muszlim vallási eszmék fejlődése", mondja az a barom (pardon), aki a Wikipédia róla szóló cikkét írta. Van, ami fejlődik, de az iszlám speciel nem ilyen. A kereszténység sem ilyen. A technika, az fejlődik.

Szerző: 
Gaál Péter

Hatalmat csak annak szabad adni, akinek az TEHER, mondták a régi kínaiak. Hét éve próbálok időről időre valamiféle párbeszédet folytatni, pártállástól függetlenül. Nem működik. Akkor miért? Ugyanazért, amiért akkor is elmegyek egy megbeszélt találkozóra, ha biztos vagyok benne, hogy a partner nem jön el. Ez a része egy magammal, és nem kettőnkkel kapcsolatos dolog. Az alamizsna dettó. Nem válogatok koldus és koldus között, és nem érdekel, mit csinál vele azután.

Szerző: 
Gaál Péter

Vendégszoba

 

„A néma száj nem jó vendégváró.”

(közmondás)

Kedves Látogató!

 

Nagyon sok szeretettel üdvözlöm e némileg rendhagyó oldal vendégszobájában.

Mitől is rendhagyó ez a hely, ahová véletlen (ami nincs) vagy célirányosan tévedt, kedves Olvasó?

Hát attól, hogy itt semmi sem olyan, úgy és ott van, aminek és ahogy látszik.  

Attól, ahogy tálalva van.

Megpróbálom mindazt, amit eddig írtam a mai magyar politikáról, tisztán, világosan és sallangmentesen még egyszer összefoglalni. Mintha a nagyközönségnek beszélnék, nem csupán néhány embernek itt a facebookon.

Önöket egyszerűen félrevezették. Félrevezették, akármelyik oldalon állnak is. Nem ugyanúgy vezették félre, de ez a lényegen nem változtat.
Minden szó, amit a politikusaik kiejtettek a szájukon, kezdve pártjaik nevétől, hazugság. Nem azért hazugság, mert nem felel meg valamiféle "valóságnak", hanem azért hazugság, mert nem az, amit ugyanazokról a szavakról gondolnak. Javítson ki, kedves Olvasó: amit ugyanazokról a szavakról VÉLHETŐEN gondolnak. Miért vélhetően? Azért, mert NEM AZT CSINÁLJÁK, MINT AMIT MONDANAK. Még e tekintetben a mai miniszterelnök volt a legőszintébb. Ő meg is mondta. "Ne azt figyeljétek, amit beszélek, hanem azt, amit csinálok." Hogy ez cinizmus és arcpirító semmibevétele saját választóinak? Hát persze, hogy az. Hiszen akkor, amikor a pártjára voksoltak, még nem csinálhatott kormányfőként semmit. Még nem volt hatalom a kezében. Még csak BESZÉLT.

/egy taoista/
 
Egy kicsi lányával megözvegyült király új feleséget vett magához. Az új királynénak volt egy varázstükre, amely, valahányszor az asszony belenézett és megkérdezte: „Ki a legszebb a vidéken?” ezt válaszolta: „Te vagy az." Attól kezdve, hogy a kislány gyönyörű nővé serdült, a tükör válasza megváltozott: „Szép vagy, szép vagy, de tudd meg, Hófehérke százszor szebb!”
 
A másik lehetőség
 
Latinul: az alternatíva. Mivel ma az angol szavaknak a magyar nyelvbe való – legtöbbször teljesen értelmetlen és indokolatlan – belekeverése a divatos, lehetne choice vagy option, azaz opció is.
Az alcímben szereplő „másik” szó nem egészen pontos. Amiről beszélni fogunk, nem a másik, hanem az egyetlen lehetőség. Az egyetlen lehetőség, ha meg akarjuk cáfolni Bokros Lajost, aki az elmúlt húsz évről azt mondta, hogy „a tapasztalatok nem halmozódnak”. De előtte még szükségesnek látszik egy kis összefoglalás.
 

A „hikszosz” hat latin szó kezdőbetűjének fonetikus átirata. Ez a hat latin szó a „habena”, „kormányzás”, „imperium”, „uralom”, „coniunctio”, „egyesítés”, „spes”, „remény”, „obsisto”, szembeszállás”, „sepelio”, „véget vetés”. Fordított sorrendnek tűnik de nem az. Ma ahhoz, hogy eredménnyel meg lehessen kísérelni körülményeink megváltoztatását, először kormányra kell kerülni, majd a rendelkezésre álló erőforrásokat kihasználva, amennyire csak lehetséges, uralni kell azt a környezetet, amelyre mandátumunk szól, el kell érni, hogy ez a közös cél felülírja a pártállást, világnézeti és személyes ellentéteket, abban a reményben /a „hit” szót szándékosan kerültem, pedig ez lenne a pontos kifejezés/, hogy egy olyan működőképes modellt sikerül prezentálni, amely előbb-utóbb elegendő követőre talál ahhoz, hogy együttesen fel lehessen venni a harcot azokkal az erőkkel, amelyeknek az ember a legtöbb mai nyomorúságát köszönheti. Ha a társadalom szervezése, hasonlóan a „felvilágosodás” óta divatos, minden másra is kiterjedő emberi gondolkodáshoz, alulról történik, akkor ennek a megfordított gondolkodásnak a visszafordítását szintén alulról kell elkezdeni.

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1