Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

Nem az, amire az Ószövetség emlékezik, és amivel az Újszövetség kecsegtet. Az, ami a hűtőben van. Az, amire az akkor hűtőfelelős kolléganőm mondta, amikor megrohadva találtam egy reggel, hogy "éppen most rohadt meg". Hát ez is éppen most rohadt meg. Éppen most vesztettem el a türelmemet. Eddig - ma - még volt, most épp nincs. Eddig megpróbáltam úgy olvasni azt a töméntelen zagyvaságot, amit - jelen esetben a politikáról - kiraknak, mint ahogy régi fizikatanárom a feleleteket hallgatta. Nem szólt egy szót sem, a felelő meg egyre bátrabban mondta, hogy ha még most sem, akkor biztos jó, végül, mikor befejezte, a tanár megszólalt: "A szemem se rebben. Ennyi butaságot!"

Tessék már legalább BELÜL, ott belül, ahol fészkel az, aminek agynak kellene lenni, tisztázni, hogy mi micsoda. Ki kicsoda. Vágónak még elnézem, őt megzavarta a sok kvízkérdés, de legalább az okosabbjának azért illene kísérleteket tenni. BALOLDALNAK ma azt nevezik, ami az ALSÓ osztály érdekeit preferálja elsősorban. Hogy azok csak léhűtők, nyomorékok, nyomorultak? Prolik, divatos "polgári" (na: az micsoda?) szóhasználattal. Persze hogy nem prolik, vagy nem csak prolik, nem mintha a prolikkal bármi bajom volna. Vagyis azokkal, akiknek nincs másuk, mint a munkaerejük. Hogy kinek van, azzal kapcsolatban meg érdemes volna beleélni magunkat egy felső középosztálybeli ember életébe, amint a karosszékből a lövészárokban találta magát.
De miért jött létre ez a kurva társadalom? Miért??? Miért, miért, miért? Miért jött létre az első kibaszott horda? Hát azért, hogy ha az ember MÁR NEM TUD MAGÁRÓL GONDOSKODNI, legyen, aki gondoskodik róla. Ha egyszer nem képes egyedül vadászni, mert gyenge, szar alak, akkor EGYÜTT viszont képes. A társadalom CSAK EZÉRT van. Miért érdeke a gazdagnak adózni, és ezzel a rászorultakat támogatni? Azért, mert semmi garancia nincs arra, hogy ő nem lesz rászorult. Arra viszont van garancia, hogy rászorult lesz. De ha félretesz! Spejzol! Befektet! ÉS AKKOR NEM LESZ ÖREG? Kivéve, ha lelövik, amire így egyre nagyobb az esély.

Mármost, akár az MSZP, akár valamelyik másik nagytőkés társaság, tőkés mentalitással BALOLDAL? Francba. Baloldal? Attól, hogy elénekli az Internacionálét? Az ugyanolyan disszonáns, mint amikor a dúsgazdag vállalkozó a fülébe huzatja, hogy "nekem az életben nem sikerült semmi". Tudja, kedves Olvasó, mi a lófasz az MSZP? ELLENJOBBOLDAL. És a Jobbik? Az a párt, ami szociális elemekre építi a politikáját, KIZÁRÓLAG baloldali lehet. De ha nem szereti a kommunistákat? Hitler se szerette. Mi akkor a Jobbik? Már ki lehet találni. ELLENBALOLDAL. Van baloldali csürhe is. Meg van jobboldali csürhe is. Az a Fidesz szimpatizánsi köre. A Fidesz, az jobboldal. Mai terminológia szerint, mert egyébként nem. Egyébként mindezek egy oldalon vannak. De ne zavarjuk meg az Olvasót. A közép- felső osztályok támogatása. Mert azok húznak. Azok viszik a gazdaságot. És tényleg azok viszik, csak az marad ki ebből, hogy a társadalom, amiben ezt művelik, MIÉRT VAN. Innentől meg minden vita okafogyott. A társadalom funkciója az EGYÜTT működés és az ELESETTEK TÁMOGATÁSA. A VÉDELEM. Ha ezt nehéz megérteni...láttam nemrég egy oroszlánokról szóló természetfilmet. Volt a falkában egy állkapocstörött nőstényoroszlán. Nemhogy vadászni, de enni sem tudott. A vastag bivalybőrön sem tudta átrágni magát. Ekkor jött két fiatal nőstény, felszakították a zsákmány hasát, kétoldalt széthúzták a lábait, hogy az öreg nőstény odaférhessen a puha belső részekhez, és addig tartották így, ameddig az jól nem lakott. Életben is maradt. Úgy tűnik, csak az embereknél, söprögessünk csak a saját portánkon, tehát NÁLUNK nem megy ez.

A keresztény teológia ismeri a "láthatatlan egyház" fogalmát. A láthatatlan egyház a VALÓDI egyház. Ami csak részben (nagyon kis részben, mondom én) látható úgy, mint tényleges egyház. Hogy VALÓJÁBAN ki keresztény, a kereszténység legjobb értelmében, azt csak a Szívek Ismerője tudja megmondani. Azzal viszont, hogy ki melyik oldalon áll, már könnyebb dolgunk van. Létezik jobboldali, baloldali. VALÓBAN létezik, de. Ahogy voltam szíves a Pamflet-ben leírni, más a közember, és más a politikus. Az a jobboldal, és baloldal, amiről a politikusok beszélnek, a POLITIKAI jobb- és baloldal. Címke. Áruvédjegy, hogy József Attilát is belekeverjem. Bár ez esetben pont fordítva, mint ahogy ő írta. Semmi köze a jobb- és baloldalhoz, vagy ha igen, csak annyira, mint a látható egyháznak a láthatatlanhoz.

EZ a paradicsom már túl sokáig állt a hűtőben. Újat kell venni, de ha közelebb akarunk férkőzni a valósághoz, akkor azt is tudomásul kell venni, hogy az maximum Pangloss mester paradicsoma lesz. De legalább fogyasztható, annyira, amennyire.

2015. 04. 13.

 

Szerző: 
Gaál Péter

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1