Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

 

Utolsó nap, hogy megengedem magamnak, hogy ne A jó királlyal foglalkozzam. És az utolsó rémtörténet mára. Nem is rémtörténet, hanem két életút nagyon dióhéjban. Az egyik hölgyet nem ismerem, vagyis azt látom róla, amit itt láthatóvá tett. Némileg Selmeczi Gabriellára emlékeztető hajszín és karrier. Jelenleg hajadon. Gimnázium, vidéki egyetem politológia szak. Jogi végzettsége nincs, ebben nem hasonlít a "nyugdíjvédelmi" komisszár-asszonyra. Fideszes baráti kör. A barátjával, aki szintén zenész, beszélgettünk arról, hogy nem kellett volna szeretett vezérünk kezébe hatalmat adni, maga miatt sem, és arról, hogy nélküle összeomlana a pártja. Idemásolom a választ: "Nem adtak, hullott:) A szocik kiejtették, ő meg jó helyen volt...Nem omlana össze gyorsan , mert akadályozná az összeomlást a félelem...Nem az országra vonatkoztatom a félelmet, hanem a pártra..." Ezeket nem liberálisok mondták. Nem szocialisták. Nem én. Fideszesek. A most hatalmon levők okosabbja. (Ami a félelmet illeti, teljesen egyetértek. Ami az összeomlást illeti, nem.) A szóban forgó hölgy 2010 óta osztályvezető az IM-ben.
A másik hölgy negyvennégy éves. Van egy húsz éves és egy tizenhat éves lánya, és egy tizenhárom éves fia, akiket egyedül nevel. Gimnáziumot végzett. Annyi esze egészen biztosan van, mint az udvarban tevékenykedő honfitársnőjéé. Amikor megismertem, 1994 körül, havi négyezer forintból élt a lányával. Egy öreg nénit ápolt, akinek a lakásában lakott, de nem kötött vele eltartási szerződést, így a néni halála után jóhiszemű jogcímnékülivé vált. Megszületett a két kisebbik gyereke is, adtak négyüknek egy huszonhat négyzetméteres szükséglakást a kilencedik kerületben, majd amikor a házat felújították, kétmillió forintot. Ebből és hitelből vett egy házat Budapesttől hatvan kilométerre. Iskolatitkár egy gimnáziumban. Hogy mennyi fizetésért, azt inkább ne kérdezze senki. Amije van, a két gyerek utáni gyerektartással (a nagylány apja soha nem fizetett semmit) a törlesztésre és a gyerekeire költi. Egyre többet, és neki egyre kevesebb marad. Teljesen egészséges, így fogyott az utóbbi három hónapban harminc kilót. Ma - tegnap - délután elájult az éhségtől a kettes villamos végállomásán. Már előtte rosszul volt, de senki sem segített. Hogy ki hívta ki a mentőt, ma is rejtély számára. Infúziót kapott, és saját felelősségére hazaengedték.
Liberális gondolkodással azt mondanám, aki hülye, haljon meg. Kommunista gondolkodással azt mondanám, vegyük el az előbbi hölgy vagyonát, és osszuk szét az utóbbi csoportjába tartozók között. Szocialista gondolkodással azt mondanám, a Fidesz tehet róla, és nem csinálnék semmit. Konzervatív gondolkodással azt mondanám, a szocialisták nyolc éve tehet róla, és szintén nem csinálnék semmit. Az előbbi hölgy pedig legfeljebb átigazol egy másik csapathoz, ha szükségét érzi.
Ezért kell megszüntetni a pártrendszert.

 

2012.07.24.

 

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1