Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

 

 

Miért is lehet nekem olyanokat írnom, mint amilyeneket írok? Miért lehet egyelőre, látszólag szabadon Orbán Viktort bírálni? Miért nem akadályozza meg senki egy "demokratikus" országban a kvázi szabad véleménynyilvánítást?

 

Két okból. Az első a politikai szereplők már említett versenyegyenlősége, a másik a statisztika.

Kezdjük az elsővel. Miért nem akarja egy hatalmon levő "demokratikus" párt minden erejével befogni az ellenfelei száját? Azért, mert jól tudja, hogy legközelebb ő kerülhet hasonló helyzetbe. A versenyegyenlőség KÖZÖS érdek. Sarkítva a kérdést, e logikából adódóan legfontosabb dolgának a büntető jogszabályok enyhítését és a börtönök minden luxussal való ellátását kellene tekintenie. Nem az iskolákét, mert a pártpolitikusok abból a korból már kinőttek, ellenben börtönbe...

Persze egy nem "demokratikus" (szó nincs demokráciáról, csak a nagyérdemű ezt a kifejezést szokta meg és tartja pozitívnak) párt, különösen, ha már annyi mindent követett el, ami simán nem tűnik megúszhatónak, nem így csinálja. De most nem róluk beszélünk.

 

A statisztika. Ahol a "választásokat" valamiféle matematikai modell dönti el, ott az egyén nem tényező. Tulajdonképpen nem létezik, csak mint szám, mert a matematika számokkal dolgozik. Halmazokkal. Teljesen mindegy, hogy alapszinten valaki kormánypárti vagy ellenzékpárti. A HALMAZOK számítanak.

Az számít, hogy az illető választási rendszer számításai alapján melyik halmaz a nagyobb. Nem a valóságban, hanem a modell leképezte virtuális valóságban. Amit a statisztika úgy hív, hogy LEGKISEBB NYERŐ KOALÍCIÓ.

Addig, ameddig valaki ezt nem veszélyezteti, akár fejtetőre is állhat.

 

Tart pedig ez mindaddig, ameddig ez a bizonyos legkisebb nyerő koalíció nem redukálódik magára az elnökre vagy miniszterelnökre.

 

2012.09.27.

 

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1