Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

Nagymamaszex. Ilyen címmel és a fenti alcímmel hirdettek néhány éve egy pornó DVD-t. Fiatalságom titka a fiatal szerető: nézd meg, mit művelnek az örökifjú Magdi mama és társai. Most persze nem a nagymamaszexről lesz szó, csak rögtön ez jutott az eszembe két cikkről. Az első Bartus, ki más, a másik egy általam amúgy igen tisztelt úriember, akinek nem írom le a nevét, és aki kétségkívül jót akar, bárha monomániásan teszi is. Még ez sem volna baj, ha a végeredmény helytálló volna, de nem az (természetesen szerintem). Már a kiindulás is fából vaskarika, és favaskarikából vagy vasfakarikából se művészi faragvány, se nemesacél nem lehet. Na de most nem róla lesz szó. 

Bartusról már többször leírtam: kibicnek semmi nem drága. És nem is nagyon értem. Stó ti hócses? Mit akarsz? És főleg: hogyan? Menjünk ki az utcára, mint a csőcselék 2006-ban? Ki fogja ezt megszervezni, ha az egykori főszervezők ma már az ellenérdekű oldalon állnak? Hogyan lesz végrehajtva? Van, aki kimondottan szeheti a véhfühdőt, mondta egy ismerősöm beszédhibás tanára szexuális felvilágosítás örvén a menstruáció alatti közösülésről. De ez nem menstruáció alatti közösülés volna, hanem annál sokkal rosszabb. És ráadásul, mint általában a - különösen az erőszakos - népi megmozdulások, nem oldana meg semmit. Sőt. Más lett a világ mondjuk 1789 után? 1917 után? Más. Jobb lett? Dehogy lett jobb, de erről majd máskor. (Hogy mi is az a "forradalom" valójában, arról - a "fejlődéssel", "evolúcióval", "demokráciával", "előrelépéssel", "köztársasággal" és egyebekkel együtt - majd A jó király-ban bővebben foglalkozunk. Foglalkoztunk már, csak addig nem lesz publikus, ameddig az egészet be nem fejezem. És előbb el kellene kezdenem megint írni. De akkor nem tudnék veletek foglalkozni, márpedig most ez az első.)

Úgy áll a helyzet, hogy mindenki, aki feltűnési viszketegségben szenved, tud mindent. Ismer minden háttéralkut, a mozgatókat és a mozgatottakat egyaránt. Csak sosem bírja őket, különösen az előbbieket, személy szerint megnevezni. Bartus is csak Orbánig jut el. Anélkül, hogy fel ne tűnne arcán az elmaradhatatlan cinkos kacsintás, hiteles politikai elemző nem lehet senki. Tudja, hogy mitől döglik a légy, de ezt - mindenki, leginkább a saját érdekében - nem mondja ki. Hiszen - nyilvánvalóan - bajunk lenne belőle. Kásler egyenesen odáig merészkedett, hogy - le is írta -, miközben ő, mint egykor Szondi György Drégely vára falain, itthon vívja harcait, kitelepíti a családját valahova jó messzire. Kíváncsi lennék, kitelepítette-e. Másként fogalmazok: kíváncsi lennék, annyira beleélte-e magát az üldözési mániájába (azzal együtt, hogy azt, akinek üldözési mániája van, nem biztos, hogy nem üldözik)? És igen, jól látja, kedves Olvasó: VAGY CSAK MONDJA. Ő is, ahogy ellenfelei is MONDJÁK a magukét. 

Már ezt is leírtam: volt nekem egy régi ismerősöm (bár lassan már nem ők vannak többségben), aki szintén mindent tudott. Épp egy pornólapot nézegettünk (Isten bizony, nincs nekem semmiféle szexfóbiám, de ma valahogy ezek jönnek toll-, akarom mondani billentyűhegyre, és még ama nagy kuplerájról nem is beszéltem, amivé az egész ország lett, mit ország, az egész világ, tisztelet kivételnek), amikor, meglátván egy vibrátort, hangosan felsikoltott: "Ismerem, ismerem, jól ismerem! Műkuki!"

Noshát, Garp, azaz Bartus szerint Magyarország. Azzal, hogy az Alkotmányt kvázi "erőszakkal" megváltoztatták (egyikük megváltoztatta, másikuk szentesítette a végeredményt), "Orbán Viktornak és Schmitt Pálnak minden bizonnyal életfogytig tartó szabadságvesztés a törvényben előírt büntetési tétel." Nemkülönben felelős mindenki, aki, ezzel kimutatva, hogy elfogadja a változtatásokat, indul a következő választásokon. "Bűncselekmény elkövetőinek társtetteseivé válnak azok, akik az alkotmányos rendet megdöntő illegitim hatalmat a választásokon való részvételükkel és egyéb módon legitimálják. Mesterházy Attilának, Bajnai Gordonnak, Gyurcsány Ferencnek és másoknak nemcsak erkölcsi és politikai szempontok alapján kell dönteniük, hanem részvételükkel arról is döntenek, hogy bűnözők bűntársaiként megsértik-e az Alkotmányt és a büntetőtörvénykönyvet. Tevékenységük az orgazdákéhoz hasonló, akik bankrablók által elrabolt értékek elosztásában vesznek részt, noha tisztában vannak azzal, hogy a köztük szétosztott javak bűncselekményből származnak."
Most akkor hogy is van ez? Adva van egy despota, aki erőszakkal (?), fenyegetéssel (?), erőszakkal való fenyegetéssel (?) megváltoztatta a...mit is? Mindjárt, mindjárt, drága Olvasó. Ezekért ő élete végéig rabláncon tartandó. Adva van e despota álellenzéke (ezzel még bizonyos mértékig egyet is értek, bár nem azért és nem olyan értelemben, ahogy Bartus használja), amely a játékban való részvétellel megvalósítja a "bűntárs", "mulasztás", "bűncselekmény segítése" törvényi tényállását. Csakhogy ezt az álellenzéket kétségkívül segítik külföldről. (Más mindent tudók szerint Orbánt is segítik, horribile dictu gyakorlatilag UGYANAZOK.) Nem utcai harcok kirobbantásában, hanem a választási hadjáratában. Azok az államok segítik, amelyek Bartus értelmezésében a "szabadság" és "demokrácia" oszlopai. Például Bartus csoda országa, Amerika. Azon belül nem is akárki: többek között egy két ciklust kitöltött, máig rendkívül népszerű egykori elnök felesége, aki véletlenül 2013. február 1-ig az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztere is volt. Mi van? - kérdi itt az Olvasó, s joggal. A legsúlyosabb büntetéssel fenyegetett bűncselekmény megvalósítói bűntársainak (kacifántos, ugye?) cinkosa mi is a magyar Büntetőtörvénykönyv szerint? Ráadásul KÜLFÖLDI cinkosa? Aki a magyar államrend erőszakos megváltoztatásában, s annak legitimációjában ludas? Huhh, micsoda halmazat, sóhajtana fel egy bíró. Hány életfogytot lehetne kiosztani itt, Istenem, de hányat! És akkor Bartus mehetne, ha nem akar ő is cinkosságot vállalni, szóval mehetne...basszus, hova mehetne? Hiszen itt MINDENKI sáros! Még a hadviselő felek is, hiszen azzal, hogy hadat viselnek, azt deklarálják, hogy a háború JOGOS.

De haladjunk tovább. Az említett despota - Orbán Viktor - az ALKOTMÁNYOS RENDET változtatta meg. Nem elsősorban magát az Alkotmányt, mert azt szíve alkotmányos joga volt megváltoztatni, hanem magát a RENDET. Mi is lenne az? A "demokrácia"? Hát az, fájdalom, ugyanúgy megvan most is. Vagyis ugyanúgy nincs meg. "Segítsen rajtam, doktor úr! Maximum hetente egyszer tudok szerelmeskedni a feleségemmel!" "Hány éves maga, Szabó úr?" "Nyolcvankettő." "Az nagyon szép kor! Örüljön neki, hogy még egyáltalán képes rá." "De Kovács, aki ugyanennyi idős, azt mondja, ő heti ötször szeretkezik!" "Tudja mit, Szabó úr? Mondja maga is azt." 
Nem a demokrácia nincs meg, mert az sosem volt meg, hanem a...te jó Isten, mi is? Mondjuk, a fair play. Úhiembehek ilyet nem tesznek, mondaná a fentiekben megemlített tanár. De hát ülnek úhiembehek ma felelős pozícióban? Ha meg a nép választott képviselőin keresztül maga a Nép (most az egyszer én is átveszem a hablatyot, pardon, szakzsargont), amely az összes felségjogot birtokolja, nem rendelkezhet AKÁRHOGYAN, akkor az micsoda? Nem rendelkezhet például úgy, hogy önmagát korlátozza? De, természetesen rendelkezhet. Az is önmaga korlátozása, hogy választott képviselői egyetlen csoportjának sem engedi a kondér kizárólagos birtoklását. De fájdalom, az is önmaga korlátozása, ha megengedi. S akkor ott vagyunk, ahol a part szakad. Ott vagyunk, hogy e felállásban MINDEGY. Annál vagyunk, amit Bartus (sem) akar se hallani, se tudomásul venni. 

Túl hosszú lett. Már megint. Pedig még volna, hiszen a végére eljutunk...el bizony, egészen a KATOLIKUS EGYHÁZIG. Csoda, hogy a hatodik imám és a nigériai dzsudzsu doktorok kimaradtak. 

Ezért aztán folytatjuk.

2013. 09. 30.

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1