Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

 

http://www.magyarkurir.hu/…/kozlemeny-cseh-peter-mihaly-kis…

 

http://444.hu/2016/07/15/felfuggesztettek-a-papot-aki-habonyrol-kerdezte-orbant

 

Cseh Péter

 

"Mielőtt megalkottalak anyád méhében, már ismertelek; mielőtt megszülettél volna, fölszenteltelek, és prófétául rendeltelek a nemzetek javára."
Jer 1.6
Erre azt mondtam: "Jaj, Uram Isten! Nézd, nem tudok én beszélni, hiszen még ifjú vagyok."
Jer 1.7
De az Úr így válaszolt: "Ne mondd azt, hogy ifjú vagyok, hanem menj el azokhoz, akikhez küldelek, és mondd el nekik mind, amit parancsolok.
Jer 1.8
Ne félj tőlük, mert veled vagyok, és megoltalmazlak - az Úr mondja ezt neked."

 

Két éve ismerem. Többször beszélgettünk, tavaly le is tiltott. Rengeteg dologban nem ugyanazt gondolom, mint ő, a hittől és üdvözüléstől a szexualitásig, annak minden megnyilvánulásával. Nem értem még az ellentmondásosságát, nem értem, miért védi és menti fel (nem mentegeti) azt az álszent és gyalázatos társaságot, ami -- természetesen szerintem - a tipikus mai magyar hívők közössége, a Hit Gyülekezetétől a Római Katolikus Egyházig. En bloc, természetesen nem mindenki és nem mindenben. Ez a kép látszik felülről és kívülről. Összességében olyan... mondjuk olyan sárgának tűnik. Vagy pirosnak, kéknek, bár a legjobb szó rá a fekete. A tipikus többség, Gilbert Ryle oxfordi professzor gondolatait követve egy senkire vizsgálat nélkül nem vonatkoztatható absztrakció.

 

Cseh Pétert sokáig nem tudtam hova tenni. Írtam már róla, akkor éppen azt, ami nem tetszett. Ez most tetszik. Minden bátorság tetszik. Ő nagy súlyt fektet a közösségi oldalakra. Videókat készít a prédikációiról, vagy egyszerűen a gondolatairól, amelyek olyanok, amilyenek. Egészen biztosan tudja, hogy a mai magyar kormány szemében mi az egyház. Németh Sándor is tudja, a református püspökök is tudják, Erdő Péter is tudja, a katolikus püspöki kar is tudja. Talán Ferenc pápa is tudja. Szócső, propagandaszervezet, nem sokkal több, mint ami a szocializmusban volt. Több önállósága sincs, bárki bármit gondol. Sőt. AKKOR még vonakodott. Ma nem vonakodik. Eladta a lelkét. Az a szakralitás, ami a mai uralmi rendszerek támasza, maradjunk a saját házunk tájékán, itt, Magyarországon, 2016-ban, nem ér többet, mint Schmitt Pál doktorija. Még annyit se. 
Tehát ezekben a videókban a hivatalos egyházi álláspontot látszott képviselni. Eddig nem tette fel nyilvánosan a kérdést, ami miatt felfüggesztették, személyesen a miniszterelnöknek címezve: kicsoda Habony Árpád? A barátja, mentora, pártfogoltja? Kicsoda NEKI Habony Árpád? 
Ez lehetett az utolsó csepp a pohárban. A rossz pásztor sem szereti az elcsatangoló juhokat. E tekintetben minden pásztor egyforma.

 

A többit itt olvashatják. Hogy Cseh Péter kicsoda, nem tudom. Azt se tudom, hogy nekem kicsoda. Lehet, hogy ő sem tudja. Lehet, sőt biztos, hogy még keresi az útját. Azok alapján, amiket most látok, jó fele. Kérdés, hogy megtalálja-e.

 

Mert nagy különbség van ám Savonarola és Kun páter között.

 

2016. 07. 16.

 

Szerző: 
Gaál Péter

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1