Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

"Én szeretem Magyarországot. Magyarország miért nem szeret engem?"
Talán, mert Magyarország nem szeretetteli típus. Ma bekapcsoltam a tévét. Vona mester szónokolt mindenféle zagyvaságot - szokása szerint -, mögötte kétoldalt egy-egy jól megtermett verőember, csíkos sálban és fekete egyenruhában (nem szívesen hozok szégyent egyetlen gárdára sem, hogy ezzel a szóval illessem azt a csürhét, amely ezeket - is - befogadta). Ha én cica, pardon, külföldi volnék, most csak néztem volna nagy bambiszemekkel. De én cica nem vagyok, így gyorsan elkapcsoltam. Adieu, mein kleiner Garde-Offizier. Adieu, mein kleiner Ungar. Jó estét nyár, jó estét szeretet.

Tisztesség és Emberség Szövetsége. Ma, mint az Élőlánc Magyarországért párt szálláscsinálójával találkoztam vele. Az ő szórólapja első mondatát idéztem fent. Ez volt az egyetlen, ami tetszett benne. Tetszett volna, ha úgy értenék, ahogy hangzik. Ha volna benne valami kis Woody Allen-es humor. De, mint az alábbiakból is kitetszik majd, nincs. Már a vak tyúk sem talál szemet.
Fáradt vagyok elemezni a szavak és a valóság kapcsolatát. Ma legalábbis. Fáradt vagyok ahhoz, hogy akár a fejemet csóválni kezdjem a megfoghatatlan, koronként, népenként, felfogásonként különböző tartalmú kifejezések hallatán. Egy norvég tengeröbölbeli mészárlásból megmenekült delfinnek például nagy valószínűséggel egészen más jutna az eszébe az "emberség" szóról (ha megértené), mint az irgalmas szamaritánus megsegítette egykori kirabolt és megsebzett utazónak. Végülis... ki-ki azt gondol, amit akar. Valami szépet lehetőleg, ha rólunk van szó.
Az Élőláncról meg az Egri csillagok ugrott be. Az élőfánk. Tudjátok, az a nagydarab, szürke állat (ennyiben is különbözik a látott gárdistáktól, meg feltehetőleg abban is, hogy ő okos), ami trombitálni is szokott. Hát, néha nem csak félreolvasok, hanem félre is hallok. Jó, nem nagyot, csak kicsit.

Tehát itt tartom a kezemben a két micsoda szövetsége készítette brosúrát. Folytatom az olvasást. "Elég volt az ország kirablásából! Vissza kell szereznünk a hazánkat!" Kíváncsi vagyok (dehogy vagyok kíváncsi), mennyi felszínes zagyvaságot képesek még összehordani párttá (inkább gyülekezetté) szerveződött kóbor emberek, csak hogy valaki felfigyeljen rájuk. Kirabolni akkor rabolnak valakit, ha erőszak alkalmazásával elveszik a tulajdonát. VALAMIT nem lehet kirabolni. Egy kirabolt valamit meg - amit nem lehet kirabolni - visszaszerezni... ehh, hagyjuk.
"Ehhez hiteles emberekre van szükség! Ők azok! Leleplezték a csalást és nyilvánosan szembe mertek fordulni a mindenkori hatalommal!" Ez után a három mondat után négy arcképet látok: Ángyán Józsefét, Ács Sándornéét, Horváth Andrásét és Léhmann Györgyét. Ángyánt és a NAV praktikáit nyilvánosság elé tárni akaró Horváthot nem kell bemutatni. Ácsné egy gazdaság (a szórólap szerint mintagazdaság, eszem ágában sincs kételkedni a titulusban) vezetője, "a 2005-ös gazdatüntetés delegációjának a tagja". Én viszont saját szememmel láttam Brezsnyevet, amikor 1972-ben Magyarországra látogatott. Miközben osztályostól ott kellett állnunk a Kossuth Lajos utca járdájának a szélén, Csókay András (igen, az agysebész, akinek most halt meg a kisfia, ami meglehetősen gusztustalanul rögtön bulvárhírré is változott) barátommal azon tanakodtunk, vajon ha az autója elé lépnénk, a tömegbe hajtana-e a sofőr. Arra a következtetésre jutottunk, hogy gondolkodás nélkül.
Szóval, ha más nem jut az eszembe, eztán azt fogom mondani, hogy a Brezsnyevet fogadó delegáció tagja voltam egykor.

Léhmann az az ügyvéd, aki a devizahiteleseket ámítja megnyerhető perekkel.

Hogy ezek az emberek, különös tekintettel Ácsnéra, miért hitelesek, azt döntse el, aki akarja. Nem is ez érdekel, hanem inkább az, hogy miért adták a nevüket egy ilyen, megszületése pillanatában kudarcra ítélt, közhelyekkel felturbózott, hatásvadász, abszolúte megalapozatlan vállalkozáshoz, mint ami a kapott "anyag" mögött fölsejleni látszik. De: ük tudják, mondaná erre Matula bácsi. Legyen szabad azonban még egy kósza megjegyzést tennem. "Nyilvánosan szembe mertek szállni a mindenkori hatalommal." Suszter, maradj a kaptafánál. Nem jó, legyen inkább az, hogy mindenki maradjon a saját háza tájékán: amióta az eszemet tudom, mást sem csináltam, mint szembefordultam a mindenkori hatalommal. Nyilvánosan és még nyilvánosabban, egészen nyilvánosan meg minimum öt éve. Amióta közösségi portálokra tettem a virtuális lábamat. Ha valaki nem hiszi (mert még nem tapasztalta), járjon utána a HMP portálján, ITT. Én, kedves Olvasó, és ezer meg ezer kis szembeszálló társam, Dániel ügyvédtől Debreczeni Józsiig. És egyiktől se hallottam, hogy kérkedett volna vele.

"Vissza kell térnünk erkölcsi értékeinkhez!" "Élhető országot, emberhez méltó életet, gyermekeinknek, unokáinknak itthon akarunk jövőt!" Egy elfuserált Cato - akár maior, akár minor -, a közhelyszótár szorgos lapozgatója vethette csak papírra ezeket a sületlen borzalmakat. Ezért raktam fel pár hónapig a giccs-sorozatomat. "Emberhez méltó sors az enyém" - ha akkor írnám ezeket a sorokat, most és azonnal feltenném a Toldy Mária által énekelt Rövid az élet-et. Jövőt... ez a szerencsétlen. Én csak a dobogókői motoros büfé mellett vagyok hajlandó a jövőt fogadni. Ti meg jól rábasztok, mert amíg nekem ott lesz, nektek nem lesz sehol.

Haladjunk nagyobb lépésekkel. "Vessünk véget a korrupciónak!" Hát hogyne. A hibókat ki köll javítani, oszt minden jó lösz. E cím alatt felelősségrevonás, földmoratórium, földtörvény módosítás, oligarchák agrárkasszától való eltávolítása szerepel. Mert ez így megy. Mint nekem az agyamra a földmizéria. Most nem a műkörmösöknek való földosztásról beszélek (de akár beszélhetnék arról is, mert azt is elsődlegesen maga a RENDSZER kényszeríti ki, csak másodlagosan annak kényszerű szolgája, a kormányfői akarat: mindenkinek el kell fogyasztania, amit főzött), hanem a föld eladásáról. Hogy külföldiek is. Európaiak, urambocsá' amerikaiak. A zsidókat most nem említették, az Jobbik-specialitás. Sándor, József, Benedek, bocsánat, Alexander, Joseph - hogy mondják a Benedeket angolul? -, szóval, Benedek zsákban viszi... hova a bánatba? És ha itt marad, ő is műkörmöt fog rajta építeni? S ha nem műkörmöt, ugyan mit csinál? S rossz lesz az a mai tőkeszegény világban?
Hadd redukálódjon az olvasóim száma.

"Fenntartható országot!" Mi a fasz az? Legyen elnéző velem, nyájas Olvasó. Van olyan ország, ami nem fenntartható? Talán Hollandia, ha a tenger elnyeli egy részét. Akkor lent lesz csak tartható. Ezeknek a jóembereknek fogalmuk nincs arról, mi a különbség az ország és a gazdaság között, más egyebekről nem is beszélve. E pontban mindjárt a mai divattéma, Paks következik. Váltsuk ki energiahatékony (Krisztusom) otthonokkal és megújuló energiával. A másik divattéma az egykulcsos adózás, a harmadik a multik helyett a magyar vállalkozások támogatása (ezt is sokszor leírtam már: a Közgép mi? Az OTP mi?). Végül a vállalkozásbarát környezet, ami alatt a kisvállalkozások támogatását értik. Nincs ebben semmi rossz, csak ne ők írnák, ne itt és ne ismét a "multikkal" ellenpontozva. A barátok, a barátok facipőben járnak.

"Vegyük a saját kezünkbe a sorsunkat!" Érdekes tevékenység lesz. Ez alatt a bölcs programíró többek között a banki terror megállítását (Léhmann György irányításával), a politikai váltógazdaságnak való véget vetést, a "szemkilövő" (így!) Gyurcsány, a libás Bajnai bíróság elé állítását érti, s nem utolsósorban a képviselőjelöltek "hiteles, tisztességes" emberek közül való megválasztását érti. Akik ugyebár... dehát minden szentnek, ugye...

"Viszik az országot! Nem engedhetjük! Vissza kell foglalnunk, meg kell állítanunk kirablását! Végre saját kezünkbe kell vennünk sorsunkat! A másik Magyarországnak, aki a felszín alatt még mindig él és élni akar, most meg kell mozdulnia!" Így végződik a szórólap. Remélem, Nádasdy Ádám nyelvész professzor nem olvassa, nem szeretném, ha megütné a guta. Olyan okos ember.
Az ország, "aki" egy másik ország, ráadásul a felszín alatt él, meg a felszín felett is, de akkor nem ő ő, hanem ő, viszont nem mozog, hanem viszik.

És ilyeneket nyomatnak nektek földön, vízen, levegőben. Profi, félprofi, amatőr és - jelen esetben - kontár kivitelben.
Egyétek, és vegyétek.
Aztán egyszercsak megunjátok.

Hacsak én nem unom meg előbb. (Ne aggódjatok: mivel nem várok semmit, nem fogom megunni.)

Kellemes időstrukturálást.

2014. 02. 07.
 

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1