Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

"Isten a hetedik napon befejezte művét, amit alkotott. A hetedik napon megpihent munkája után, amit végzett." (Teremtés 2,2)

"Ha a kereskedelmi dolgozók kényszeríthetők, hogy vasárnap dolgozniuk kelljen, akkor például a fodrászok, stb. miért nem" kérdezi Semjén Zsolt. És beszopják. Itt is, ott is, a reakciókból ítélve. "Senki nem kényszeríthető vasárnapi munkavégzésre."
Még a mai kommunisták (vannak, pont ők miért ne lennének, vannak anarchisták is, rózsakeresztesek is, pontosabban mindezek utánérzései, olyan kifejezésmóddal, mintha megállt volna az idő, nálunk minden giccs kapható, mint a Ramblákon Barcelonában) is lelkesen helyeselnek. Konzekvens magyar ellenzékinek most a zárvatartást kellene követelni. A támogatóknak pedig az azonnali kinyitást. "Ökörcsorda vagytok", mondja a kormányfő. Ökörcsorda vagyunk, üvölti lelkesen a tömeg.

Persze a papok, sekrestyések, fürdőmesterek, jegypénztárosok, ellenőrök, villamos- autóbusz- trolibusz- mozdony- teherautóvezetők kivételek. Meg a vadászmesterek, hajtók, recepciósok. És a kereskedelmi dolgozók is, Semjén mester összes porhintése ellenére. Meg minden dolgozó. A VASÁRNAPI BOLTZÀR UGYANIS NEM A MUNKAVÉGZÉSRŐL SZÓLT, hanem arról, hogy vasárnap és éjjelente nem nyitnak ki a boltok. Slussz, mondaná Hacsek. A zárt ajtókon belül mindenki azt csinált, amit akart. Feltöltötte a gondolákat, dugott a hentespulton, takarított, megsütötte a lejárt szavatosságú vagy romlott maradékokból (abból szokták) a hétfői pékárút. Ez nem AZ az ortodoxia. Nem a Meá Sheárim. Annak ellenére, hogy az is tele van magyarokkal.

Ezért tettem fel Cseh Tamástól a Tangót. "Játsszuk ma újra el, hogy mindenki másról beszél, / egynéhány hírfoszlányt hoz fülünkbe a szél".

Az idő sajnos hályog alatt van. Az idő IS.

 

2016. 04. 12.
 

Szerző: 
Gaál Péter

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1