Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

"A háttérhatalomra való hivatkozás - ha undok is, de érthetőnek látszott. A soft power idekeverése Orbán részéről immár a napnál is világosabbá tette: ennek az embernek a fejében egyre nagyobb a zűrzavar. Nem csak a teste torzul, az elméje is homályosul - ez utóbbi minden ellenkező híreszteléssel szemben 53 évesen még nem időszerű."

Nem. Nem homályosul az annyira. Képzeljék magukat az ő helyébe. Mindent el kell vonnia, hogy
- fenntartsa és növelje a saját birodalmát,
- fenntartsa és növelje a kliensei birodalmát,
- fenntartsa a pártját,
- kifizesse a neki tett szolgálatokat,
- megalapozza a gyermekei birodalmát,
- tartalékoljon (számára, emberei, kliensei és gyermekei számára). Őt senki más nem fogja megvédeni, csak saját maga. Fenteik pedig ennek a védelemnek az egyedüli garanciái. A sereg meghal, de te élsz, mondta Vogel tanító a Kapitánynak Az utolsó völgy-ben.
Ami marad, abból kell azt a látszatot keltenie, mintha az ország, amelytől elvon, működne, miközben mindent, amiből az országot kellene működtetnie, a saját gépezete működtetésére használ. Az ország helyzete és a gépezete által felemésztett költségek fordítottan arányosak. És mindezt semmi mással nem tudja ellensúlyozni, mint beszéddel. Nem szabad túl sokat ismételnie magát. Ha egy ellenségkép elhalványul, újat kell generálnia.

Egyszerűen nem tud már mit kitalálni. Kínjában tekereg. Ahogy az emberei is. Ameddig a véletlen vagy a világpolitika nem kínál tálcán fel egy eddigiekhez hasonló menekülő és terelőutat, addig csak a fantáziájára támaszkodhat. De már lassan kimerít mindent. És tudja, hogy NEKI nem szabad elbuknia. Mindenki ellene fordulna. A hívei árulónak tartanák, az ellenségei annak, ami. Nincs kitérő. Nincsenek új alapok. Azt kell folytatnia, amit elkezdett. A saját műve kényszeríti.

Ő nem országot épített, stadionokat és birodalmakat is csak másodállásban. Főállásban poklot, saját magának.

2016. 05. 31.

 

Szerző: 
Gaál Péter

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1