Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

 

 

"Nád alól és gőz alól
Vízi várból nóta szól,
Vízi várban zöld kövön
Dalol Ung király-

Hallja kinn a sima rét
Ung királynak énekét,
És nótára hajladoz
Lepke és fűszál."

Weöres Sándor

 

Volt szerencsém véletlenül meghallgatni a tévében Vona mester január végi évértékelőjének egy részletét. Négy "stratégiai" problémát boncolgatott. Felületesen hallgatva ugyanaz a nóta, mint eddig. Nem felületesen hallgatva olyan viszont mind a négy pont, mint a kutyakolbászba csomagolt véralvadásgátló, népszerűbb nevén patkányméreg.

Hogy is volt hát? Az első pont a határon túli magyarok. Lerágott csont, gondolná a hallgató, pardon, elcsócsált kolbász. De mit is mondott ez a jóember? Minek ide külföldi (szemérmesen: kinti) vazallus pártocska, akire szavazgathat a derék székely, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki, amikor
vidáman szavazgathatna...na, kire is? Vagyis mire? Direktbe, ne aprózzuk el.

A második pont a devizahitelesek melletti kiállás. Kásler mester kolbásza
túl finomra sikeredett. Ő mintha nem Vona vezérségében gondolkodnék, de
ettől Vona bízvást gondolkodhat saját vezérségében. Gondolkodik is.
Káslerről említés se tétetett, nem úgy, mint...de ne vágjunk az események
elébe.

A harmadik pont a föld. Az örök gumicsont, vagyis gumikolbász. Ott speciel egy ideje Ángyán mester töltöget. Nagy valószínűséggel ő sem a Jobbiknak szeretne töltögetni (bármennyire is igaza van a Fideszt illetően), hanem saját magának, egy újdonatúj Kisgazdapárt leendő vezérének, a fociból átvett elnevezéssel Torgyán II-nek, tehát én a helyében a beszéd után azonnal elkezdtem volna szedni a vérnyomáscsökkentőt, ha még eddig nem tettem. Vona nem aprózza el: mint az éhes kígyó, benyelné egyben az egész kérdést, Ángyánostól, földestől. Apropó, föld: még most sem értem a hisztériát. Mi lesz vele, ha más gazdához kerül? Elviszi?

A negyedik pont a szokásos cigányozás z) változata. A bűnöző családjától meg kell vonni a segélyt, ha magyar, ha cigány. Nyilván sokkal több cigány család esik/esne majd ebbe bele. Gazdag történelmi tapasztalatok előzték meg ezt a javaslatot. Gondoljon a kedves Olvasó a búr háború idejéből a búrok családjaira, a CSEKA-GPU-NKVD által letartóztatottak családjaira, sőt, a szovjet vezetők családjaira, az észt Jekatyerina Ivanovnára, Kalinyin, vagy a zsidó Polinára, Molotov feleségére. De gondolhat az Izrael Állam megalakulása előtti palesztin falvak lakosságára is, ahonnét akár egyetlen lövés is eldördült Menáhem parancsnok osztaga irányába. Vagy a szovjet partizánok családjaira. Esetleg a magukat megadó szovjet katonák családjaira. Még tovább is lehetne fejleszteni Vona mester javaslatát. A Hozjájin (Gazda) bíróságai megtették. Ha egy elítélt még büntetése kitöltése előtt el talált halálozni, a fennmaradó rész elosztották a még életben lévő családtagjai között. Igazságosan, jó kommunista módjára.

Apropó, éhes kígyó. Láttam egyszer egy videofelvételt. Saját kertjében készítette valaki, saját tavacskája partján. Egy nagy siklóra lett figyelmes, ami benyelni készült egy békát. A béka persze kapaszkodott, mind a két kívül levő lábával, de a dolog egyre reménytelenebbnek tűnt. Nem várt fordulatként azonban a sikló a nagy kapálódzásban belecsúszott a vízbe. Ott már úsznia is kellett, ezért energiája csak egy részét fordíthatta a nyelésre. És hirtelen, mint derült égből a villámcsapás, egy másik béka ugrott a fejére. Ha ember lett volna, most azt mondanám, köpni-nyelni nem tudott a meglepetéstől, így csak azt mondom, hogy nyelni nem, tehát az első béka kiszabadult. Szándékosan megmentette a második? - tette fel magának a filmező a kérdést. Ugyan, dehogy. A helyi kiskirály, a tó ura e békés, nyári napon, amikor minden rendben levőnek látszott, egyszercsak azt volt kénytelen tapasztalni, hogy betörtek a felségterületére. Sikló vagy nem sikló, az őt nem érdekelte. És ugrott, gondolkodás nélkül.

 

Ung király nem szereti, ha belerondítanak a várába.

 

2013. 02. 18.

 

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1