Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

 

A keserű pohár még odébb van. Klassz dolog írogatni, gyakorlásnak sem utolsó, még klasszabb lenne, ha A jó királyt nem két hét/egy oldal sebességgel írnám, de csak ha az befejeződik, kezdődhet a dolognak az a része, amitől még a bobtailjeim is rázták volna annak idején a lábukat. Egy ilyen bejegyzés, még ha hosszú is, addig tart, ameddig leírom. Ezeket a dolgokat nagyjából ismerem. Ezzel szemben A jó királynál mindig betévedek egy olyan ingoványba, ahol minden lépés elmerüléssel fenyeget. Itt kitaposott, széles úton lehet haladni, ott – ha nem akarom, hogy komplett hülyének nézzen, aki ért hozzá - machetével centinként. És az a legszebb, hogy ebből vajmi keveset lehet majd észrevenni. Az igazi nehézségek nem a bonyolultnak tűnő dolgoknál vannak, hanem az egyszerűeknél. Mondatszerkezeteknél. Szavaknál. Szavak sorrendjénél. És nagyon sokszor fatális hibáktól menekülök meg utólagos átnézéssel. Mialatt persze nem halad előre semennyit sem. Mondok erre egy legutóbbi példát. Trichotómia-dichotómia. Hármasság és kettősség. Leírtam ezeket, meg is magyaráztam, örültem neki, aztán egy héttel később rájöttem, hogy az antropológiai monizmus egyszerűen kimaradt.

Pedig a monizmus mindent átitat. A filozófiát is (a történelmi és dialektikus materializmus például ateista monizmus), a politikát is (politika nagyon kevés van A jó királyban, vehetjük úgy, hogy nincs).
A monizmus Bakos Ferenc szerint "minden létezőt egyetlen alapelvre visszavezető filozófiai szemlélet". Az antropológiai monizmus (ez már nem Bakos) az ember egységét tanítja.
A monizmus - akármelyik monizmus - a valóságnak csak egyik nemét ismeri el. Ehhez hasonló a politikában a liberalizmus, a kommunizmus, a nemzetiszocializmus. (Azt a zagyvalékot, amin a mostani magyar rendszer alapszik, nem tudom semmihez sem hasonlítani, maximum a felkavarodott, iszapos vízhez. Felhasznál ugyan ideológiai elemeket, de ideológiája nincs neki.)
A saját rögeszméjébe beleragadt ember, legyen az politikus vagy nem politikus, csak a saját szókincsével és saját ellenségképével képes (és akarja) kifejezni magát.
Így aztán voltam már náci oldalról zsidó-liberális, kormányoldalról - konkrétan Bencsik András barátom, a Demokrata főszerkesztője írta ezt nekem két éve, a Demokratát, világos és következetes irányvonalával, gondolom, nem nagyon kell itt bemutatni - zavaros, liberális oldalról legitimista, legitimista oldalról megintcsak liberális, a rendkívül kimérten, keveset és tartalmasan beszélő rendszerszimpatizánsok oldaláról szófosó. Egyedül szocialista oldalról nem voltam még semmi, de egyrészt ők most saját sebeiket nyalogatják, másrészt, ami késik, nem múlik.

A következő választásokon síppal-dobbal-nádi hegedűvel nem lehet majd eredményt elérni. Az csak az előzetes megtorlást, propagandahadjáratot indíthat el, olyan eszközökkel, melyekről a Fidesz ellenzékében még csak álmodni sem lehet. Eredményt csak a meglepetés erejével lehet majd elérni.
Ehhez mindössze két dolog kell: meglepetés és erő. Viszont van rá egy olyan eszköz, ami régen még nem volt: az Internet. És van nekünk olyanunk, ami senkinek sincs rajtunk kívül, legalábbis nem fogja használni: eszünk és nonkonformitásunk.

Basszus, majdnem unortodoxiát írtam.

 

2012.08.07.

 

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1