Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

 

 

hogy miért baszogathatja Tarlós főpolgármester Vitézy Dávidkát? Nem kell hozzá senkinek semmit tudni. Nem kell senkinek semmibe mélyen beleásni magát. Ha Agatha Christie Miss Marple-jának sem nagyon kellett felállni kötögetés és vajassütemény-eszegetés közben, nekünk sem kell. A túl sok tudás, ahogy épp ma írta nekem valaki, különben is megzavar. Persze nem a túl sok tudás zavar(hat) meg, hanem a túl sok ADAT, de hadd legyen igaza.

Még a történet "újkori" kezdetét is tudjuk napra pontosan: 1989. január 28. Ekkor történt, hogy az idők szelét saját vitorlájába fogni készülő államminiszter, bizonyos Pozsgay Imre, szembehelyezkedve pártja hivatalos vonalával, feletteseivel, népfelkelésnek nevezte az 1956-os forradalmat. Bizonyos szempontból igaza volt, persze, csak félő, hogy a kijelentés oka egy teljesen más háttér volt. Mondjuk nagyon diszkréten: VALAMI személyes. Hogy aztán, egy korabeli KISZ-titkárt idézve, elkúrta, már másik történet. Ebből aztán szép gyakorlat kerekedett. Renegátok egész sora kezdett vándorolni innét oda, onnét ide. A főpolgármesteri hivatalért először szocialista színekben indulni akaró Schmitt Pál ugyanúgy megharapta a simogató kezet, mint Pozsgay, vagy Csíntalan Sándor, vagy Szűrös Mátyás, hogy a másik oldal se maradjon ki, Dávid Ibolya, Vona Gábor, Molnár Oszkár, Ángyán József, vagy... Ángyán Józsefről már mintha írtam volna. Más nem hiányzik a parasztoknak, mint egy újabb Kisgazdapárt, egy újabb Torgyánnal, aki ráadásul jóval kevésbé vicces is. Az első legalább szórakoztató volt. Ez a második egyelőre szimpla szent, hogy mi lesz belőle később, Dózsa György, Károlyi Mihály, vagy Kádár János, egyelőre nem tudni. Szerintem egyik se. A tüzes trón (ami valójában nem volt, csak tüzes korona), száműzetés, vagy hullarablás gondolata ma viszonylag keveseket vonz. Natehát miért is baszogathatja a főpolgármester a kicsi vezéri rokont? A legkevesebb, hogy továbbra is főpolgármester akar lenni, végülis, ahogy saját maga vallotta többször, ez volt az életcélja. De még azt is könnyen el tudom képzelni, hogy - ők sok mindenbe sokkal jobban beleláthatnak, mint mi, és nem mindenkit zavarnak meg az adatok - ez az életcél kicsit módosult, a képletes grafikonon felfelé. Nem mintha Vitézy Dávidot illetően ne volna igaza. Hogy is mondják pongyolául? Az egy dolog, emez meg egy másik dolog. A dolgok viszont összefüggenek.

This is the starway to Heaven.

 

Ezért kell teljesen más alapokra helyezni a társadalmi berendezkedést. Hogy ne kelljen ilyenekről gondolkodni. De ez sem Ángyánnal, sem Tarlóssal, sem Bajnaival a fővezéri székben nem fog menni. Ne tessék megváltóban gondolkodni. Az már megszületett, több, mint kétezer éve. Elég belőle egy. Egy jó rendszerben tessék gondolkodni, ahol maga a szerkezet determinálja a jó vezetőket. Olvasgassuk néha a többi írást is itt, a portálon.

Apropó:minden csoda három napig tart. Az Együtt 2014 Mozgalom okróber 23-án, a facebook-lap létrehozásának napján 16 000 hívet számlált. Egy nap múlva 18 000-et, majd újabb két nap múlva átlépte a 20 000-et. Most két-háromszázra csökkent az emelkedés.

Nyolcmillió magyar választópolgár van. Akkor is ennyi lesz, ha nem lesz ennyi. A regisztráció csak egy trükk a sok közül, ugyanolyan trükk, mint a választási matematika.

 

2012.10.29.

 

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1