Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

 

Miért nem épülnek Romániában Bukarestig autópályák, kérdezi a Hír tv bemondója. Majd meg is válaszolja, nagy valószínűséggel az igazságnak megfelelően. Romániában a közbeszerzési törvény szigorúan megszabja, hogy a legolcsóbb ajánlatot kell elfogadni. Az egymás alá licitáló vállalkozók már nem képesek az áraikba a korrupciót beépíteni, így a politikusok érdeklődése elvész a dolog iránt.

Nálunk viszont eleve nincs korrupció, illetve már nincs, mert volt, de hatodik éve nincs, mert most becsületes, keresztény/keresztyén emberek kormányozzák az országot. Még Lázár János is megtiltotta koszorús költőnknek, vagyis L. Simonnak, hogy a saját neve alatt árulja a méregtelenítő, rákellenes, májtisztító és látásjavító sárgabarackmagot. Nem egészen így fogalmazott, azt mondta, jobban teszi, ha megszabadul minden gazdasági érdekeltségétől. Valószínűleg négyszemközt nem egészen így mondta, persze. Mondjuk úgy, hogy "Ne a saját neved alatt, te vak barom. Ez az első, amit megtanultam. Úgy, mint... mondjam, vagy mutassam?" 
Az L. Simon borászat, méltatlankodott a költő-államtitkár, nem is az övé, hanem a feleségéé. "Te nagyon hülye" - vélhetjük hallani a miniszter hangját -, "láttál valahol 'Orbán aszú'-t? Futballcsapatot, stadiont, utat, kastélyt, mangalicatelepet, vasutat, trafikhálózatot, építőipari vállalatot, földbirtokot, vagy akár egy szimpla majorságot?"

De ezek a románok, bassz... hogy is mondta a bemondó? Mintha Trianon nem is lett volna. Románia egyik végétől a másikig laza tizenkilenc óra, ötvenes átlaggal. Így büszke honvédeink is meg fognak szenvedni az ismételt székelyföldi bevonulással. Ezzel is csak a románok járnak jól. Meg a többiek, mind, a kerítésmászókig bezárólag. Magyarországon, bölcs vezérünk döntése alapján, nem kell a legolcsóbb ajánlatot elfogadni. Ez nálunk természetesen nem korrupciót jelent, hanem minőséget. Látjuk a Várbazártól a Belvárosig. Kurva nagy szívünk van, ez az igazság. Mindent az idegenek kényelméért. Az oláhokéért, tótokéért, rácokéért, meg a füstösökéért, akik most akarnak minket lerohanni. Autókázhatnak kedvükre. A kurva nagy szívünk. 
De nincs mit tenni. Ilyenek vagyunk, és kész. Ilyen jók és becsületesek.

 

2015. 08. 16.

Szerző: 
Gaál Péter

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1