Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

 

Papkirályság. Ezt még nem hallottam említeni a céljaim között, de most ez is megtörtént. Az istenkirályság azért jobban esne, különösen, ha én lennék az istenkirály. Igazából minek is írok én bármit? Olyan szépen elmondják helyettem...a saját gondolataikat. Még papkirálytól mentesen is.

 

Papkirályság...meg is írtam a válaszban, hogy most, hogy így előkerült...nem is olyan rossz. A messzi Abesszínia...János pap országa...Sába királynője. "Seherezádé ma szállj velem, mert az az egyezer éj az életem, / mondj el egy búcsúmesét nekem. / Mesélj, beszélj, és én hallgatok, eddig elhittem már ezer szép mesét, most is azt akarom."

 

Szóval papkirályság. Nagy kérdés persze, hogy ki lenne a papkirály. Semjénre a plagizálás óta nem tippelnék, pedig biztosan nem tiltakozna, különösen, ha előtte szeretett elnöktársa és főnöke láthatóan és le nem tagadhatóan végleg becsavarodna. Pintér sem tűnik alkalmasnak, hasonló természetű, csak némileg markánsabb okokból, jobban mondva, khm...feltételezésekből. Alaptalan rágalmakból, na. És hát ő nem a szellemvilágból merítkezik, noha könnyen elképzelhető, hogy a szellemvilág viszont belőle annál inkább. Materialista illetve ateista papkirály nem lenne hiteles, tehát a baloldal remélhetőleg megbocsát, ha most nem foglalkozom vele. Ki marad? Valamelyik "történelmi" keresztény-keresztyén egyház főpapja? Az nem jó. Annak, ha katolikus, van saját evilági főnöke, jelesül a pápa, ha ortodox, a konstantinápolyi pátriárka, evangélikus-református legfőbb főpap nincs, zsidó főpap jó ideje nincs, muszlim sincs, talán egy ajatollah megtenné, de nálunk elég kevés a síita, a keleti "vallások" tényleges követői szintén elenyészőek. No és a Hit Gyülekezete? Németh Sándor? Hát persze, hogy Németh Sándor. Ő itt is van, ott is van. Ha jól olvastam, háromszor keresztelkedett meg, ebből egyszer akaratán kívül, mint csecsemő. Tanult a katolikus teológián. Huszonhat évesen "személyesen találkozott Istennel", igaz, egy elsősorban reformátusokat tömörítő házi közösségben. Négy év múlva Floridában avatták (ők úgy mondják: szentelték) lelkésszé angol-orosz szakon végzett, eredetileg szintén katolikus bölcsész feleségével együtt. Rá tíz évre a Kelet-Közép Európai Bibliaiskola és Lelkészképző Intézettől teológusi diplomát kaptak. Amerikától Szüulig sokfelé megfordultak: leginkább ott, ahol keresztény-keresztyén "karizmatikus" szövetségesekre találhattak. Van hittudományi (egyébként olyan nincs, illetve van, csak nem az, aminek mondják, de ez a rajtam edződött Olvasóknak már egyáltalán nem lehet meglepő) akadémiájuk, adakozói hálózatuk (HAH - Hites Adakozók Hálózata), iskolájuk, vannak folyóirataik, több tízezres tagságuk, nemzetközi kapcsolataik. Politikai hovatartozásuk ugyan nehezen megítélhető - legjobban, ha az adakozás felől közelítjük meg a kérdést -, de ez most kifejezetten előnyös. Kell ennél több egy papkirály-jelöltnek? Még szakálla is van. Ráadásul ősz szakálla. Tán szemüvege is, hisz már nem fiatal. És aki szakállal hordja a szemüveget...

 

Tehát papkirályság. És megvan az ideális jelölt. Mit szóltok, testvéreim?

 

2012. 12. 10.

 

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1