Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

 

 

Tetézem ma a népharagot. NEM MINDEN BAROMSÁG, AMIT A FIDESZ CSINÁL. Pontosabban sok tevékenységük nem kezdődik baromságként, csak általában baromsággá LESZ. Polonius, vagyis Shakespeare így mondaná: "Őrült beszéd, őrült beszéd: de van benne rendszer." Nem írom le többször, mert félre fogják érteni, ahogyan ezt is: a Fidesz Isten ajándéka Magyarországnak. És akkor most ezeket el is magyarázom.

Kezdjük a gazdasággal, mert mindenkit az érdekel. Mindenki azt gondolja, hogy ha jól működik a gazdaság, akkor nincs semmi probléma. Képzeljünk el egy TESTILEG teljesen egészséges embert. Jól keres, van fedél a feje felett, nem kell éheznie. Van azonban valamilyen rögeszméje. Mondjuk, szeretne nagyon meggazdagodni. Vagy szeretné végigenni a világ összes jó ételét. Minél több nővel lefeküdni. A szerencsejáték, alkohol, kábítószer vagy egyszerűen a cigaretta rabja. VALAMINEK a rabja. Három kérdést teszek most fel, és nem fogom megválaszolni: 1. Lehet ez az ember tartósan boldog? 2. Lehet ez az ember tartósan egészséges? 3. Segít-e rajta, ha ejti az egyik rögeszmét egy másik kedvéért? És akkor, miután a nyájas Olvasó megválaszolta mindezeket, már tudja arra a kérdésre is a választ, hogy mire megyünk a gazdasággal, ha rossz az államszerkezet. Emberre átkonvertálva: ha az egyik szenvedélyt egy másikkal váltjuk fel. El tudom mondani állattenyésztésre vetítve is: HIBÁT HIBÁVAL NEM LEHET KIJAVÍTANI.

Minden párt, amennyiben komolyan veszi saját magát, és pártjövőben gondolkodik, függetlenül bármiféle ideológiától, SAJÁT MAGA A RÖGESZME. Hogy is énekelte Máté Péter? "Tévúton járok / sajnos néha-néha én, / de bárhová megyek / te ott állsz az út végén." Azaz: a TÉVÚT végén. Egy politikai párt számára a rendelkezésére álló négy éves mandátum egy olyan haszonbérletnek felel meg, amelyben a népnek fizetendő haszonbér egyoldalúan az ő döntésén múlik. Minden döntését a SAJÁT érdekei motiválják, de ezeket mindig úgy prezentálja, mintha az ország érdekeiről volna szó. Vegyük az IMF-et. Mindenki sejtette, hogy nem lesz megállapodás, és valószínűleg tényleg nem lesz. Ezt természetesen az ország függetlenségével magyarázták-magyarázzák. Pedig az "ország" csak egy absztrakció, ahogy annyiszor leírtam már. Nincs "ország". Van kilencmillió-valahány különálló személyiség, ezt nevezzük lakosságnak, és vannak ezeken hatalmat gyakoroló, szintén különálló személyiségek, őket nevezzük az egyszerűség kedvéért gyűjtőfogalommal kormánynak, illetve kormányzó pártnak. Mivel a lakosságnak kevés a beleszólási lehetősége - gyakorlatilag általában semmi - az ország függetlensége valójában a KORMÁNY függetlenségét jelenti. Semmi baj nem volna vele - ez a nem baromságként való kezdet -, ha tényleg csak a kormányról volna szó, és nem arról a politikai pártról, amelyet a kormány képvisel, például a miniszterelnök személyében, aki egyben a kormányzó párt elnöke is. De mivel a kormányzó pártról van szó, a nemzetpolitikai kérdés pártpolitikaivá devalválódik. Egyrészt azzá, hogy a legalább négy évig saját majorságuknak tekintett, akként használt és kihasznált ország vezetésébe (és hasznai szedésébe) senki ne szóljon bele, másrészt egészen hétköznapi kis ügyeskedésekké. Mert most, hogy így lassan-lassan visszatekintünk rá, mire is volt többek között jó az IMF-megállapodás lebegtetése? Mihez asszisztált az összes tárgyalódelegáció? Mondjuk például - csak a fantáziám játszik velem - egy sorozatos shortoláshoz. Néha ahhoz, hogy a magyar gazdaság teljesítményét figyelmen kívül hagyja a forint árfolyam, néha pedig ahhoz, hogy ne hagyja. Minél tovább tart a csiki-csuki, annál jobb, és nem mellesleg minél tovább lebeg az IMF-megállapodás a levegőben, annál később kell szembenézni a rideg tényekkel, és leminősítésekkel. Tudták ezt a tárgyalódelegációk? Nagy valószínűséggel tudták. De lépéskényszerben voltak, és azt kellett csinálniuk, amit egyáltalán nem akartak csinálni. Csakúgy, mint a vizitdíjas népszavazásnál az MSZP-SZDSZ kormánynak. Van benne rendszer? Hogyne volna. Csak a megfelelő szemüvegen keresztül kell nézni, vagy a megfelelő tolmácsnak kell lefordítania. Hogy lesz belőle baromság? Úgy, hogy abban a pillanatban, ahogy az IMF kikerül a lépéskényszer alól, jön a feketeleves. Még a Fidesznek is.

Nade akkor miért Isten ajándéka a Fidesz Magyarország számára? Azért, mert leleplez egy újabb tévutat. Egy újabb illúzióval lesz a magyar lakosság szegényebb. Végül pedig azért, mert mindezt ő is tudja. És mivel tudja, jogtechnikával igyekszik pótolni. Azért, hogy felaprózza az ellenoldalt, megnyitja a kapukat olyan erők előtt, amelyeknek a régi rendszerben hatványozottan nehezebb dolguk lett volna.

 

Például a HMP-nek.

 

2012.10.05.

 

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1