Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

 
a facebookon annyi fideszes ismerőst összegyűjtenem: most kapom folyamatosan a "hajrá Magyarország"-okat. Ugyanakkor eltűnt a politikai köznyelvből az "alkotmány ünnepe", sőt, az "alkotmány" szó is mostanában, utóbbi persze nem tűnt el, csak aluszik: ameddig a /még/ miniszterelnök csókot nem lehel a homlokára.
 
Most "államalapításunk ünnepe" a hivatalos kifejezés, valahogy az "októberi sajnálatos események", konszolidált Kádár-kori kifejezés /56-ról/ jut róla eszembe. Illetve megjelent egy újabb nyelvi remekmű: az Összefogás Napja. Ezért fontos a Kétfarkú Kutya és a hozzá hasonlók: hátha egyszer eljön a Felfogás Napja is valamikor. Azt gondoltam eddig -kicsinyhitű voltam-, hogy azt a személyi kultuszt, amit nálunk Rákosi honosított meg, Magyarországon legalábbis nem lehet túlszárnyalni. Egészen addig gondoltam ezt, ameddig meg nem pillantottam Schmitt Pál jelenlegi ÁLLAMFŐ íróasztali tárgyait, jelesül az ott elhelyezett fényképeket. Egy hivatali szobában kétféle, személyt ábrázoló fénykép fordul elő: hivatalos /például az ország vezetőjéről, az ideológia atyjáról-atyjairól, kollégákról, neves kortársakról-elődökről/, illetve személyes /családtagokról, közeli ismerősökről, a hivatalnokról magáról/. A hivatalos képek /Marx, Engels, Lenin, Sztálin, Rákosi, azelőtt Horthy, Szálasi, a regnáló amerikai, francia, orosz elnök, satöbbi/ MINDIG a hivatali szoba falára kerülnek, a HIVATALOS térbe, ellentétben a személyes tárgyaktól, köztük fényképektől, amelyek a SZEMÉLYES térbe kerülnek, általában az íróasztalra. Schmitt Pál íróasztalán több fénykép volt látható. Valószínűleg családtagokat ábrázoltak /például gyerekeket/, kivéve egyet, a LEGNAGYOBB ÁLLÓ FÉNYKÉPET: próbálja meg az Olvasó kitalálni, kinek a portréja volt. Még Kalinyin /Sztálin alatt a Szovjetunió Legfelsőbb Tanácsa elnöke, akinek a feleségét kvázi túszként tartotta Sztálin egy Gulagon fogva, akár külügyminisztere, a Kőfenekű Vjacseszláv, alias Molotov feleségét/, vagy magyar példával Dobi bácsi /Dobi István, 1952-1967 között a magyar Elnöki Tanács elnöke/ és utódja, Losonczi Pál sem állította maga elé kedves rokonként a Gazdát, Rákosit vagy Kádárt. Addig örüljünk, ameddig csak Schmitt Pál rakja ki, SZABAD AKARATÁBÓL, bármi is legyen vele a célja.
 
Mi másból idézhetnék a mai napon, amit a régi alkotmány után bízvást lehetne Elveszett Illúziók Napjának is nevezni, az új alkotmányon, egy másik diktatúra jogi alapján porlepte szemmel munkálkodóknak, mint Wass Albert egyik könyvéből:
 
"Szeretni akarsz és halált osztogatsz. NEM ÉRZED A GYŰLÖLETET, AMINEK ESZKÖZÉÜL JÖTTÉL E FÖLDRE. Terméketlen maradsz, mint a tűzliliom, aminek illata megöli a legyeket. Ha életet hoznál mégis a világra, magad ölnéd meg azt is, és nem tehetnél róla. ...az írások ellen nem tehetünk semmit....Kívánságod parancs a poklok hatalmasai előtt, vágyad beteljesül, mielőtt kimondanád...gyűlöleted vért és tüzet jelent, S CSÓKOD NYOMÁN KINYÍLIK A HALÁL."
 
Mindenki biztos lehet benne, hogy jövőre, ha nem is ezen a napon, sokkal nagyobb tűzijáték lesz, mint amit idén rendeznek Magyarországon.
 
 
2010. 08. 20.
 
 

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1