Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni
 
"Nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízottnak nevezte ki a kormányfő Selmeczi Gabriellát; a fideszes országgyűlési képviselő vizsgálatot indít, hogy kiderüljön, mekkora kár érte a magánnyugdíjpénztárakba befizetőket. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Selmeczi Gabriella feladata, hogy összehangolja azokat a tevékenységeket, amelyekkel a magyar emberek nyugdíja biztonságba kerül.
 
Selmeczi Gabriella a tájékoztatón hangsúlyozta: mindenki szabadon dönthet majd arról, hogy visszalép-e az állami nyugdíjrendszerbe, vagy marad a magánnyugdíjpénztárban. Közölte, készül egy javaslat, amely szerint a magánból az állami nyugdíjkasszába való átlépés esetén az állam el fogja ismerni az érintett befizető veszteségeit. A megbízott vizsgálatot indít, hogy kiderüljön, mekkora a veszteség, illetve mekkora kár érte a magánnyugdíjpénztárakba befizetőket."
 
Ma nem akartam többet írni, de elküldték nekem ezt, és így kénytelen vagyok mégis. Ha jól értem, három dologról van szó. Egyfelől mindenki szabadon eldöntheti, hogy az egész nyugdíjbefizetését odaadja az államnak, vagy egy részét nem, ebben az esetben ezt elveszik. Utóbbi tevékenységet "biztonságba helyezésnek" nevezik ezután, gördülékeny kivitelezésére egy speciális hivatalt létesítve, élén megbízottal. E megbízott rekvirálási teendőivel párhuzamosan pedig vizsgálatot indít, mekkora kár érte a rekvirálás szenvedő alanyait saját tevékenysége következményeképp, sőt már most, hivatali ideje hajnalán -hasonlóan az útonállóhoz, aki egy percig sem vitatva az általa elkövetett erőszakot, hangosan megszámolja a rablott pénzt, majd köszönettel távozik- javasolja, hogy az állam "ismerje el az illetők veszteségeit".
 
A Vezér ismét telibe talált. Megfelelő embert a megfelelő posztra: Selmeczi szenátor, az egykori budaörsi sajtós, majd az egészségügyért - amelyhez legalább olyan jól értett, mint Pelikán elvtárs az uszodához vagy a Vidámparkhoz - felelős államtitkár, az F16-osok körüli botrány egyik főszereplője vitán felül a legalkalmasabb e nélkülözhetetlen hivatal ellátására.
 
Régi, hűséges kecskéinknek a káposztáskertben mindig akad őrzési feladat. Káposztának meg igazán bővében vagyunk.
 
2010.10.19.
 
 

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1