Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni
 
Volt Moldovának egy elbeszélése, "A beszélő disznó". Arról szólt, hogy a Feketelelki Állami Gazdaság sertésgondozója, miután kifelé baktatott műszak végén az ólak közül, egy hangot hallott a háta mögött: "Józsi, a kurva anyád!" Őt ugyan Lajosnak hívták, nem Józsinak, de gondolta, egyik kollégája részegségében tévesztett, és felháborodva keresésére indult. Meg is találta a hang forrását, de nem egy embert, hanem egy kövér kismalacot, aki egyik oldaláról a másikra fordulva, megint megszólalt álmában. A kismalaccal egyezséget kötött: ő besúgó lesz, cserébe az életéért. Rekorderedmények születtek hízlalásban, a gazdaság vezetői ettől kezdve pontosan tudták, milyen tápot szeretnek a malacok, milyet nem, rekorderedmények születtek vágásban, mert Józsi, a malac már szállítás előtt megfelelő hangulatot keltett /"nem élet ez az élet, ennél már a halál is jobb"/, a teherautóról elsőként szaladt a kés alá, a többiek azt persze már nem láthatták, hogy egy rejtett ajtó mögött, ahol már várta Lajos, a gondozó, hogy visszavigye a telepre, eltűnik. Később afférja támadt a telepvezetővel, mert az nem volt hajlandó sertésgondozói tanfolyamra küldeni. Amikor az elutasítást megtudta -és ezért írom le az egész történetet- félrevonta a vezetőt. "Feri -nem biztos, hogy ez volt a neve, emlékezetből idézem- bátyám," kérdezte tőle szelíden, "meg tudná-e mondani, hogy lesz egy szopósmalacból hízott disznó?" "Hehe", nevetgélt kínjában a vezető, "biztos dagadtra verik." "Ó, nem," válaszolt a malac. "Egy disznó a statisztikák szerint átlagban hatot fial. Ha ennél többet, mondjuk hetet, van egy FÖLÖS SZÁMÚ MALACUNK. Kiválasztjuk a legkövérebbet, ami már szinte süldő, áttesszük a süldők közé, és lesz egy fölös számú SÜLDŐNK. A süldők közül is kiválasztjuk a legkövérebbet, ami már szinte hízott disznó, és lesz egy fölös számú hízott disznónk, amelyet szépen hazaviszünk. Érdekli, Feri bátyám, ki cserélgeti a telepen a malacokat?" Feri bátyámat nem érdekelte, Józsi malacot -most már inkább disznót- pedig beíratták a tanfolyamra.
 
Az e heti Magyar Demokrata címlapján az önkormányzati választásokra utalva a következő cím látható: KILENCTIZED. A vezércikket szokás szerint Bencsik András írta, "A mi bölcs forradalmunk címmel". Hogy egy forradalom miként lehet bölcs /és miért forradalom, de ezt a csontot már annyit rágtuk, hogy sokadszorra unalmas volna/, nem tudom, nekem mindenesetre a címről egyből A tanú-nak az a jelenete ugrott be, amikor Pelikán gátőr először találkozik az ÁVH-s Virág elvtárssal, és az megkérdezi tőle: "Szereti nagy, bölcs vezérünket?" A diktatúrákban a kifejezések is visszaköszönnek, a módszerek is: a néhány alaptételt addig kell ismételni, ameddig az emberek tudatában valósággá nem válik, mondta Ormos Mária idézetében egy korábbi diktátor, Adolf Hitler. Most azonban nem erről akarunk beszélni, hanem a kilenctizedről, mely a kétharmadhoz és a forradalomhoz hasonlóan a jövőbeni összes hivatkozás és szókincs elmaradhatatlan része lesz. Adva volt ugye egy -az összes választópolgárt tekintve- 27 százalékos eredmény, a malac. Ebből lett a voksukat leadók számához viszonyított 56 százalék, a süldő. Majd a MANDÁTUMSZÁMÍTÁS TECHNIKÁJÁVAL kiosztott önkormányzati képviselőhelyek arányszáma után megjelent a kilenctized, amelyet a szerző egy további csúsztatással már az első mondatban a TELJES LAKOSSÁGRA terjesztett ki: "...TÍZMILLIÓ magyar tökéletes pontossággal hajtotta végre a kétharmados forradalom befejező szakaszát", vagyis a hízott disznó.
Az utóbbi húsz év második legalacsonyabb részvétele melletti, az április 11-i választásoknál -az összes választópolgárt tekintve- nyolc százalékkal rosszabb eredmény "egy hatalmas, A TAVASZIT IS MEGHALADÓ EREJŰ KIÁLTÁS VOLT, amit kevésbé költői kifejezéssel szokás forradalomnak nevezni, hiszen a forradalom valójában egy hatalmas kiáltás; a nemzet kiszakítja magát egy elviselhetetlen létállapot béklyójából, nem törődve azzal, hogy mi lesz azután, mert a szabadságvágy minden más megfontolást legyőz....Akik pedig nem mentek el szavazni? Nem volt fontos számukra a saját sorsuk, most hát örüljenek AZ INGYEN KAPOTT SZABADSÁGNAK."
 
És még én vagyok dagályos, amint a Vezér egyik híve írta rólam? De legalább megtudtuk, hogy az egynegyed valójában kilenctized, és a parancsuralom maga a szabadság.
 
Hogy nem szakad le a csillagos ég.
 
 
2010. 10. 07.

 

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1