Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

Az ember feletti és ember alatti ember. Ha másból nem, a náci propagandából mindenki ismeri. Nem csak a németből, hanem a magyarból is, bár ezeket a szavakat itt nem szokás használni. Wass Albert pontos sémákat dolgozott ki, mint népi jellemvonásokat. Ő sem használta e kifejezéseket, helyettük körülírt. A magyar szorgalmas, becsületes - már majdnem bután becsületes -, erős, bátor, nemes. A német is szorgalmas, becsületes, erős, bátor, nemes, de kemény. (A magyar együtt érző.) A zsidó...hát az összetartó, ravasz, végtelenül önző, parazita. Nála csak a román rosszabb. A románra már szinte szavak sincsenek. Gyáva, megalkuvó, de bármikor kész bárkit hátbatámadni. Olyan, mint a rákos szövet. Térfoglaló. Ameddig erőt tapasztal, úgy tesz, mint aki asszimilálódni szeretne, de ha megérzi a gyengeséget vagy elesettséget...
Nekünk nincs szükségünk elvont fogalmakra. Mi gyakorlatias nép vagyunk.

Ebben eddig semmi nincs. Lehetne tovább rágcsálni, de ez a csont már tükörfényes és sima, mint egy korcsolyapálya. Annyian rágták-rágják, hogy rám itt semmi szükség. Tulajdonképpen nem is érdekel a rasszizmus. Másképp fogalmazva: nem vagyok hajlandó vitába szállni vele. Mivel a rasszista nem tudományos, pláne nem filozófiai alapon rasszista - akkor sem, ha (az okosabbja) díszítőelemként becsatol egy-két filozófiai kifejezést is, lásd ennek az írásnak a címét -, hanem pszichés alapon, képviselőivel mást nemigen lehet tenni, mint meggátolni a gyakorlatba való átültetést, és a továbbadást. Nem is a továbbadást elsősorban, hanem a gyerekek rasszizmusra való stimulálását. A náci romantikát. Amikor a fiataloknak nem a zsidótörvények, koncentrációs táborok, egyéb népirtások, válogatás nélküli diszkrimináció, megalázás, elembertelenedés és elembertelenítés jut az eszükbe, nem a hóhérokra fröccsenő agyvelő, hanem a Wass Albert megénekelte keménység. A halál ötven órája katonatisztje, aki mellett az erkölcsi tanítást - nagy valószínűséggel a bemutathatóság kedvéért - képviselni hivatott tisztiszolga, Konrad teljesen jelentéktelenné válik. Siránkozó, giccses vénasszonnyá. A görög hadjáratban kiemelkedő Kurt, alias Panzer Meyer. Vagy az SS legmagasabb, kifejezetten számára kreált rendfokozatával (Panzergeneral-Oberst Der Waffen-SS) kitüntetett egykori pincér és benzinkutas, Josef (Sepp) Dietrich. "Egy kritikus estén a hátráló emberáradatba vetette magát. Feltűrt kabátgallérral, kezét könyékig zsebébe téve érthetetlen, dühös hangokat adott ki magából. Nemcsak feltartóztatta, vissza is fordította az emberáradatot. Sohasem felejtjük el csapatparancsnokaihoz intézett szavait: >Emberek, emlékezzetek rám!<"
Vele aztán érdemes azonosulni. Csak az a fránya Malmédy ne volna.

Mindezekre persze adott a gyógyszer: nem volt. Nem úgy volt. Ráállok a mérlegre, de előtte kijelentem: nem annyi. Holokamu. Hát hiszen: gáncs nélküli lovagok kontra az ármány ezer fajtája. Mi is szaladt ki hangosan a nagypapám száján, amikor az ötvenes évek elején egy április negyediki ünnepségen a szónok megemlítette, hogy a gaz, hídrobbantó németekkel ellentétben Sztálin generalisszimusz még Budapest nehézágyúkkal való lövetését is megtiltotta? "Akkor igazán nem tudom, ki vitte el a balkonunkat."
Hova tűnt a sok...nem, nem csak virág, szép lány és katona? Hova, drága nemzettestvéreim? Miért nem találta meg őket egyetlen Untermensch rokonuk sem? Miért nem jöttek vissza legalább az ő kedvükért?
Füstbe ment terv, mondaná Petőfi, ha lenne kedve a morbid humorhoz.

Látja, kedves Olvasó, nem is erről akartam beszélni. Biztos a holnapi Halottak Napja teszi. Mert hát, mára halott az egykori Übermensch is. Vagyis az, akit ő maga és Führere annak szeretett volna tudni.
És akkor máris a szinópei Diogenésznél vagyunk, amint egy rakás csontot nézeget. A rátaláló Nagy Sándor meg is kérdezte tőle: "Mit keresel?" "A különbséget apád csontjai és rabszolgái csontjai között" - felelte a filozófus, már, ha hihetünk Plutarkhosznak.

Holnap azért megírom, amit ma már nem. Halottak Napja ide, Halottak Napja oda. Na jó, esetleg holnapután.

2013. 11. 01.

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1