Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

"Hegytetőn áll a kondás, és a malacok visítva szétszaladnak,
elvirágzott a vadrózsa, és senki nem mutatja meg a tegnapi napot,
a tengerparti nyarat sem, s a tavalyi őzagancsot is befödte az avar,
sokan elrejtőznek, s az Istenhez fohászkodnak, miközben az utakat hangoskodók járják, mert a hangoskodó többet kap, mint a csendes,
a sötét kútfő pedig jobban visszhangzik, mint akármely verőfényes tisztás."

(A Defensor könyve 38.)

Egyik keresztfiam - a kettő közül - félig szír. És szintén menekült. Még mielőtt kitörne a náci botrány, nem ide, hanem INNÉT. Ő már magyarnak született, magyar anyától, Esztergom mellé, Tátra. Pár éve családostól külföldön (Németországban) él, honfitársai százezreivel. Itt akarunk maradni, mondják. És lesznek belőlük... németek. Ahogy a németországi törökökből is. Ahogy a migrációs államtitkáruk is török. Török névvel, német identitással, török hagyományokkal. Mint itt... egy sváb. Egy román. Egy zsidó, ameddig ki nem utálják. Egy cigány, dettó. Egy örmény. Kunt és jászt azért nem írok, mert ők már magyarok. De nem voltak mindig azok.

"Neked az a kényszerképzeted,hogy az, aki nem ért veled egyet, az rohadt, rasszista, náci?" - írta most nekem levélben valaki. Nem, válaszoltam. Náci az, aki nemzeti és szocialista. Te például az vagy. Azért vagy az, mert az vagy, nem azért, amit a menekültekről mondasz. Az csak egy vonzat. Rasszista is az, aki rasszok alapján szelektál. De ő sem rasszok alapján szelektál, mert többségében halvány fogalma sincs arról, hogy mi a rassz. "Fajokról" beszél, és ezt zagyválja össze a rasszizmussal, tagadó módban. Egyetlen emberi faj él a földön, a homo sapiens, gondolkodó ember. Ennek egyetlen alfaja, a homo sapiens sapiens. A gondolkodva gondolkodó ember. Vagy értelmes, sőt, bölcs. Ebből is látszik, hogy a biológusok és antropológusok alapvetően optimisták. Én kevésbé vagyok az. A "zsidó", akivel kapcsolatban a "faj" szó leggyakrabban fel szokott merülni, se nem faj, se nem rassz. Pontosan ugyanabba a nagyrasszba tartozik, mint a "magyarok". A kaukazoid-europoid nagyrassznak markánsan két rasszába: a szefárd zsidók a mediterranidba (azon belül az arabid alrasszba), az askenázi zsidók az armenidba. A magyaroknál kicsit összetettebb a helyzet, a nordikus, alpi, dinári rassztól a Jóisten tudja melyikig. De a nagyrassz ugyanaz. Az alfaj is, a faj meg pláne.

Már párszor leírtam: azoknak az embereknek, akik a leghangosabbak most, nem a menekültek a problémája. Nem a zsidók. Nem a cigányok. Saját maguk saját maguk problémái. A nácik, rasszisták, homofóbok túlnyomó többsége (megkockáztatom, hogy az egésze) nem a lelkileg rendben levő, magával megelégedett emberek közül kerül ki. Szándékosan nem írtam azt, hogy az egzisztenciálisan, anyagilag, magánéletben rendben levők közül. Az ember lelkének vannak olyan bugyrai, amibe kívülálló nehezen lát bele. Még ő maga is. Nem kell nekem hinni, elég kimenni egy Kárpátia koncertre, egy Magyar Szigetre, ha még van, vagy egy jobbikos tüntetésre. Ha valaki a "nézeteiket" támadja, nem a nézeteiket támadja, hanem... ŐKET. Személyiségük tartóoszlopait. A kapaszkodóikat. Ezért meddő minden vita. Ezért lehet csak úgy megoldani ezt a dolgot, ahogy Tito vagy Kádár megoldotta. De a felszín alatt mindig ott fog parázslani. Ameddig frusztrált emberek élnek, addig ott fog parázslani. Vagyis az (emberi) világ végéig. Csak csökkenteni lehet, más gumicsonttal pótolni, de megszüntetni nem.

Mondjuk tehát azt, hogy rasszista az, aki genetikai származás szerint szelektál. Azok viszont, akik itt uszítanak a menekültek ellen, nem feltétlenül rasszisták, nem feltétlenül nácik. Viszont feltétlenül rossz emberek, írtam valakinek ma. De még azok sem. Akkor mik? Churchill, amikor megmutatták neki a lerombolt berlini kancelláriát, egy vaskeresztet talált a romok között, a földön. "Szerencsétlenek", mondta a kísérőinek.
Szerencsétlenek. De ez nem jelent semmit. Szerencsétlen az a kutya is, aki egy rossz gazdát fogott ki, és láncon töltötte az egész életét. De ha pont akkor szabadul el a láncról, amikor arra járok -
Akkor nincs szerencsétlen. Akkor nem érdekel az ok. Nem érdekel az élete. Akkor a saját életem érdekel, semmi más.

Ezért kellene addig létrehozni egy normális kiválasztási rendszert, amiben az oda való emberek gyakorolják a hatalmat, ameddig még lehet. Nem ezt. Semmiféle demokráciára nem kell hivatkozni. Ez sem az. Ez így, akárki kerül is kormányra benne, csak folytatás lehet. Az elejét láttátok. És a végét is tudjátok, drága polgártársak. Ki így, ki úgy, de tudjátok.
Nem hős, és nem csak egy pillanatig rabszolga.

2015. 08. 05.

 

Szerző: 
Gaál Péter

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1