Helyreállítás Magyarországi Pártja


 

Habena Imperium Coniunctio Spes Obsisto Sepelio

Habena
Kormányozni
Imperium
Uralkodni
Coniunctio
Egyesíteni
Spes
Reményt adni
Obsisto
Szembeszállni
Sepelio
Végetvetni

Hétfő, ATV, Gyurcsány Ferenc. Emlékezetből írom. "Ha a jövőben kormányzati pozíciót vállalnék, az a miniszterelnökség lenne." Kiszaladt a száján, és már nem lehetett elkenni. Mi az elsődleges, amit kiemelne a kátyúból? Az oktatás, mondta. És az egészségügy? "Az emberek hatvan százaléka már támogatja a vizitdíjat." "Az emberek kétharmada támogatja a vizitdíjat." Hogy lehet rendbetenni az egészségügyet? - fejtegette. Konzultálni kell az emberekkel. Mit szeretnének? Harminc százalékkal magasabb tébét? Választhatóan magasabb vagy alacsonyabb tébét, több-kevesebb szolgáltatással? Háromszázmilliárd (ez három napon belül a harmadik szám, amit hallottam) hiányzik. Évente, és ezt egyszeri EU-támogatással nem lehet kiegyenlíteni. Valamit valamiért. Ő már őszinte. Neki, ezt tudja róla mindenki, mindegy. Van elég pénze, tehát, ha szól, a rászorulók érdekében szól. Egy négyéves Skodával jár, és ezt nem a tanácsadói hatására teszi. Nem reklámfogás. Amit mindenképp másként csinálna, az az előzetes konzultáció. Megpróbálna a döntések előtt egyeztetni. És így tovább.

Én pedig megpróbáltam Pista bácsi szemével nézni-hallgatni. Nem a Fidesz-hívő Pista bácsiéval, egyszerűen Pista bácsiéval. 2006-ban éreztem magam. Megint azt sulykolták belém, hogy megszorításokra van szükség. Mivel nem vagyok Fidesz-hívő, nagyjából tudom, hogy rengeteget elvontak az oktatásból is, az egészségügyből is. Igazából nem tudom, de ezt mondja az ellenzék. Tehát, gondolkodom, ha elvontak, akkor attól a pillanattól, hogy megszüntetik az elvonást, több pénz jut ezekre. Valahogy eszembe jut, amit Kéri László mondott az előző héten ugyanitt. Ezerötszáz milliárd. Az, még ha elfelezem is, 2,5-szöröse annak az összegnek, amiről Gyurcsány Ferenc beszélt. És ehhez jön(ne) az uniós támogatás, amit elloptak. Azt mondják, hogy ellopták. Az egyszeri összeg volt, mondja Gyurcsány. Jó, akkor azt hagyjuk. Marad a hétszázötven milliárd. Ha ennek ellenére megszorításokra van szükség (Honnan vegyem el? - kérdezte a volt miniszterelnök. És itt eszembe jut, hogy ugyanezt már kérdezte, pontosan ugyanezekkel a szavakkal, csak akkor még gyakorló miniszterelnök volt.), akkor az csak úgy lehet, HA EZEK IS EL AKARJÁK LOPNI. Pardon, vonni, de ez az én fejemben, ami most Pista bácsi feje, az ellopással ekvivalens. Már most el akarják lopni, holott még hozzá sem férnek a húsosfazékhoz, amiből e pillanatban mások lopnak. Hogy a picsába van ez? Ha nincs így, ahogy gondolom, akkor EZEK IS ÖSSZEVISSZA BESZÉLNEK. Ott van a számtalan milliárdjuk, és megint az én zsebemből akarnak kihúzni alkalmanként háromszáz forintot. AMIKOR NEKEM KENYÉRRE IS ALIG TELIK. Ezek a mostaniak még a BKV-t is ki akarják húzni alólam, erről persze ez se szólt, csak arról, hogy ő Skodával jár. Jaj, de sajnálom. Járhatna Rolls Royce-al is, be is ismerte, csak ez az úri passziója. Most, mert ha megint miniszterelnök lesz, már nem fog Skodával járni, hanem minimum Audival, AZ ÉN PÉNZEMEN, a háromszáz forintomon felül. Amikor itt kérkedett, hogy neki mennyi van.
Ezek a mostaniak legalább új terheket nem raknak rám. Megoldják valahogy. Sőt, a rezsit is csökkentették. Nemhogy vizitdíj nincs, de ezer forinttal több nyugdíjat kapok. Lefaragták a költségvetési hiányt. Most egész jól állunk. Minden épül, elég körülnézni, és a migránsok sincsenek a nyakunkon. Még olimpiát is rendezhetünk. Világbajnokságot. Van pénz itt, jó, elmegy stadionokra, de majd, ha minden stadion felépült, biztos csurrantanak-cseppentenek a kórházaknak is. Ezek a mostaniak beérik annyival, amennyi jut nekik, Gyurcsányéknak meg az se lenne elég. Visszahoznák az inflációt, a forintleértékelést, a megszorításokat, pláne, ha Bokrost is beveszik a buliba, tele lennénk terroristákkal, nem épülne semmi, csak a szürke reménytelenség maradna. HA MÁR MOST, KÉT ÉVVEL A VÁLASZTÁSOK ELŐTT EZT MONDJÁK, AKKOR MIT LEHET VÁRNI TŐLÜK KORMÁNYON? Ezek mind hazudnak, hogy aztán rájuk szavazzunk. Szépítenek. De ha már most elvonásról beszélnek, és ez a szépítés, milyen ördögi terveik lehetnek, amiről nem akarnak beszélni?

Ez a rossz kommunikáció, polgártársak. Nem is rossz: tragikus. Ha ez az ember, mint a "baloldali" szavazók utolsó szalmaszála, végső kétségbeesésükből mégis befutna, már most borítékolom, hogy 2006 ősze könnyű nyári szórakozás volt ahhoz képest, ami következik.

2016. 01. 28.

 

Szerző: 
Gaál Péter

Who knows, who cares for me?

A mi igazságunk nem a jobboldal vagy a baloldal igazsága!

 

 

A mi igazságunk, a PRÉDA igazsága!

"Viribus unitis" egyesült erővel

Politika-társadalom-ember | A hazugság messze eljuttat, de vissza sohasem. (közmondás)

Vallás-hit-filozófia | "Csak egy hősiesség van a világon: olyannak látjuk a világot, amilyen és szeretjük." (Romain Rolland)

Élet-lélek-gondolat | Amit nem fog kezed, szád hiába várja. (közmondás)

Írások

Kommentek:

Archív-írások 1